Frederikshavn pokalmestre efter sejr mod Sunds

Foto: Kasper Kofoed

Frederikshavn starter som lyn og torden

Frederikshavn kom ud til kampen som lyn og torden og fik scoret 2 hurtige mål kort inde i perioden. Der var kun knap 40 sekunder mellem målene.
Efter målene begyndte Sunds lige at vise de trods alt var til kampen, og efter små 7 minutter fik Brian Nielsen sin første henstilling fra dommer Ronnie Søderberg Andersen.

Sunds får reduceret i Powerplay på en flot scoring af Kristoffer Handgaard som i flere forsøg prøvede at finde Simon Lauridsen på toppen men så kom brormand Morten til undsætning og erobrede bolden tilbage, Kristoffer vender flot rundt om Blackhawks backen og får sat bolden resolut i modsatte hjørne.

Efter reduceringen fra Sunds bølger kampen frem og tilbage med chancer i begge ender, men tiden løber ud og stillingen er 2-1 efter 1. Periode

Heftig 2. Periode med Blackhawks effektivitet

Anden periode lignede meget lig første. Frederikshavn får hurtigt sat på spillet og får scoret flot af Viktor Gade som scoret på en lille flip pasning fra Anders Tengnagel, men Sunds svarer hurtigt igen og den meget farlige duo bestående af Mikkel Skov og Morten Handgaard får sammensat sig igennem og reduceret til 3-2.

De efterfølgende minutter bølger spillet frem og tilbage. Dog med Frederikshavn som det mest spilstyrende hold, dog Sunds også med gode kontra angreb.

Midtvejs i 2. periode kom der et stop i spillet da dommer Troels Arpe-Strøm får en skade, noget der ligner et vrid i anklen. Men godt at der er 3. dommer på kampen, så Anders Regner kommer ind. Stor klapsalve fra publikum og spillere, og vi ønsker god bedring til Troels.

Frederikshavn lyn effektive

Frederikshavn får sat to hurtige mål med 19 sekunders mellemrum. Først var det Søren Bjerregaard og dernæst Niklas Andersen som fik øget føringen. 5 minutter senere sætter Sunds alt ind for en reducering men den udebliver da Anton Madsen kommer afsted på en kontra og får lavet en flot snurretop og sætter den flot i kassen, Mathias Mikkelsen er helt prisgivet i målet. Kort efter scorer Frederikshavn igen til stillingen 7-2.

Blackhawks får scoret endnu en gang inden perioden, målet blev scoret af Anton Madsen endnu engang.

Efter blot 3 minutter sker der en episode hvor Rasmus Bengtsson får 2 minutter for obstuktion på Sunds’ Brian Nielsen og Sunds får dermed frislag foran mål og der sætter Mikkel Skov den køligt ind helt oppe i hjørnet.

Resten af 3. Periode blev en “transport” periode hvor Sunds gjorde alt for at komme tilbage i kampen, men Frederikshavn spillede klogt og fik dermed transporteret sig direkte imod guldet. Med godt 9 minutter tilbage trækker Sunds keeperen efter en timeout for at se om at de kan indhente nogle mål og få det gjort mere spændende.

Sunds får dog reduceret til 8-4, men det ændrer ikke på at Frederikshavn vinder dette års Pokalturnering.