Frederikshavn udraderede Vanløse på udebane

Frederikshavn Blackhawks fejre scoring i SFL 20/21. Foto: Helge Overgaard

Vanløse Floorball tog lørdag eftermiddag i mod Frederikshavn Blackhawks. Sidste gang de to hold mødtes blev det til en klar sejr for Frederikshavn, men efter en god første halv kamp af Vanløse.

Sådan blev det på ingen måder i dagens match, hvor hjemmeholdet fra Vanløse mentalt slet ikke mødte op på banen i første periode, hvor et hav af personlige fejl, førte både til udvisninger og scoringer.

7-0 var stillingen efter første periode, hvor Frederikshavn kynisk straffede de fejl som hjemmeholdet diskede op. Duoen Niklas Andersen/Nicolai Flyvholm kombinerede for de første par scoringer, derfra tog de to defensive profiler Jesper Schmidt og Anders Tengnagel over med to mål hver, tilsat Anton Madsens enlige scoring.

Spillemæssigt dominerede gæsterne kampen, og Vanløses sædvanlige aggressive pres, manglede saft og kraft til for alvor at skabe problemer for de teknisk stærke nordjyder.

Vanløse indledte anden periode i undertal, efter Fredrik Sjöstedt havde pådraget sig en fem minutters udvisning i slutningen af første. Frederikshavn scorede i mens de var i overtal kort inden pausen, men formåede ikke at udnytte den anden halvdel af udvisningen.

De fik til gengæld en ny mulighed i overtal ganske kort tid efter begge hold var fem mod fem. Vanløse fejlede i deres udskiftninger og havde for mange spillere på banen.

Også tredje gang i kampen, Frederikshavn kom i overtal udnyttede gæsterne muligheden til at score. 8-0 blev sat ind af Niklas Andersen ved bagstolpen, uden chance for Sofus Nielsen.

Mathias Saaby i Frederikshavner-målet havde knap midtvejs i kampen ikke havde haft meget at lave. Antallet af redninger den unge keeper havde lavet, kunne tælles på en hånd, indtil Vanløses Nicolai Børner brød bolden på midten af banen og kunne løbe ned og sende kuglen forbi Saaby til en reducering. 1-8.

Den store føring til gæsterne gjorde også at nerven fes stille og roligt ud af kampen. Nok blev kampen stadig afviklet i et højt tempo, med nærkampe, men uden spænding.

Nicolai Flyvholm noterede sig for 9-1, da han uhindret kunne trampe rundt i en bue fra bag mål og let kunne smide bolden i kassen. Kort efter blev det også 10-1. Igen var det Nicolai Flyvholm, der kombinerede sig igennem Vanløseforsvaret efter en spilvending sammen med Niklas Andersen.

Mads Larsen var tilbage i holdopstillingen for Frederikshavn, efter at have siddet ude i mellemspillet ind til nu. Comebacket udnyttede Larsen til at komme på tavlen. Hans scoring kom efter endnu en spilvending og kynisk afslutning til 11-1 til gæsterne.

Anden periode sluttede med en udvisning til Vanløse. Udvisningen fortsatte ind i tredje periode, hvor det lykkedes hjemmeholdet at holde tæt. Frederikshavn benyttede pausen i mellem anden og tredje periode til at skifte målmand og dermed fik Mathias Hansen lidt spilleminutter i benene.

Det kunne de dog ikke kort efter de var blevet fuldtallig. To mål scorede Frederikshavn på 50 sekunder og bragte sig på 13-1. Nicolai Flyvholm og Magnus Nyeng stod bag målene.

Vanløses Nicolai Børner fik få sekunder efter sendt endnu en reducering på tavlen for hjemmeholdet til stillingen 13-2 efter en afslutning direkte på frislag. Det var Børners andet mål i kampen.

Målet fik Frederikshavn til at træde på speederen igen, og det resulterede hurtigt i to scoringer mere til udeholdet, der bragte stillingen på 15-2. Kasper Kajgaard og Jesper Schmidt havde sidste stav på de to scoringer.

Frederikshavns cheftræner Andreas Glad gav spilletid til sin fjerdekæde i løbet af tredje periode og det kvitterede Jacob Strøm med. Den tidligere landsholdsback sendte en bold i kassen langt udefra til 16-2.

Bolden strøg ind bag den kun 16-årige keeper Rasmus D’hermilly, der fik ligadebut for Vanløse i dagens match, da han overtog målet fra Sofus Nielsen midtvejs i tredje periode.

Kort efter blev det til endnu en debut. 15-årige Sebastian Visti, som har fået spilletid i løbet af sæsonen, scorede sit første ligamål, da han reducerede til 16-3 for Vanløse.

Jesper Schmidt lukkede kampen med sin fjerde scoring i kampen til 17-3.

En storsejr til Frederikshavn Blackhawks, der ikke var et mål for stor. Vanløse ramte ganske enkelt ikke dagen, i en kamp, hvor de også måtte undvære deres kaptajn og forsvarskrumtap Simon Lehnert.