Glad: – Genoptræningen har ikke været optimal

Foto: Thomas Krogh Photography

Andreas Glad fra Frederikshavn Blackhawks blev d. 1 februar alvorligt skadet i en landskamp mod Storbritannien ved VM-kvalifikationen i Frederikshavn. Lægernes diagnose var en brækket hofte og et brækket bækken, på én gang! Det var noget af et slag for den altid positive landsholdsforward, det fortæller han til Floorballportalen.dk i dette interview.

Vi starter med at skrue tiden tilbage til den 1. februar. Danmark er igang med at jagte en billet til VM i Helsinki i Finland til december. Kravet til Danmark var en sejr på mindst 17 mål over Storbritannien. Danmark fører 16-0 da Andreas Glad går ind i en nærkamp med en britisk spiller. Nærkampen er hverken hård eller ureglementeret, men det stød der går igennem Glads krop er ikke til at tage fejl af.

LÆS MERE: Kobberup: – Den længste og hårdeste sæson nogensinde

Noget er helt galt. Den danske forward står helt fastlåst ved banden, i store smerter. Lynhurtigt er der flere person omkring Glad, og en ambulance bliver tilkaldt.

De efterfølgende dage viser det sig at hoften og bækkenet er brækket og der nu venter frederikshavneren en operation og flere uger i kørestol. Andreas Glad fortæller om sin nuværende situation mere end to måneder efter uheldet:

– Min status lige nu, er at jeg ikke længere sidder i kørestol, som jeg gjorde de første seks uger efter operationen. Jeg bliver heller ikke proppet med en masse medicin mere, men får lov til at mærke at jeg lever. Jeg er på krykker nu, og har cirka 2 ugers tid tilbage før jeg må støtte på venstre ben 100%, siger Glad og fortsætter:

– Genoptræningen har ikke været optimal. Jeg nåede kun det første møde med fysioterapeuten, inden alt blev lukket ned. Derfor har jeg selv stået for genoptræningen, med vejledning fra egne kontakter og fysioterapeut via beskeder/videoer. Det er ikke optimalt, men jeg får det til at fungere. Forhåbentlig bliver jeg snart clearet af Aalborg sygehus, så jeg stille og rolig må begynde at gå og komme på arbejde igen.

LÆS MERE: Benløse klar til at præsentere holdet

Det er første gang i karrieren at Andreas Glad er skadet alvorligt, og følelsen af at svigte holdet og ikke kunne hjælpe dem inde på banen er noget af det værste og sværeste at håndtere beretter Glad:

– Jeg har aldrig været alvorligt skadet, så at sæsonen glippede på et splitsekund mod England var virkelig hårdt. Specielt fordi man har investeret så meget tid i sæsonen, og at det hele ender med en skade på hjemmebane i en landskamp. Det var også hårdt at forlade Blackhawks-holdet, som var nummer et i mellemspillet på det tidspunkt. Jeg var klar til at hjælpe med at tage guldet til Frederikshavn i denne sæson.
Som vi alle ved blev sæsonen lukket ned, men var ellers klar på bænken for gutterne igennem semifinalerne og finalen. Det var virkelig hårdt at se på de kampe, som jeg selv elsker at spille.

Andreas Glad ser dog fortrøstningsfuldt frem i mod fremtiden, om end der stadig er lidt usikkerhed omkring genoptræningen og hvordan hans krop reagerer:

– I forhold til den operation jeg har fået, og at de ikke skulle igennem ryggen på mig. Vil det faktisk være muligt for mig at komme tæt på 100% tilbage men ingen garanti. Det bliver måske ikke lige til sæsonstart, med mindre den bliver rykket hen til september/oktober. Jeg er jo ved at være en gammel herre, med 10 sæsoner i ligaen. Så nu må jeg se hvad lysten og kroppen siger, når vi kommer længere hen, runder Glad af.

Der skal naturligvis lyde god bedring fra Floorballportalen.dk til Andreas Glad.