Hacke: – Det handler om attitude og ansvar

Mattias Hacke Johansson , cheftræner for Copenhagen i en kamp mod Hvidovre Attack FC i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Copenhagen FC tabte en meget tæt kamp, torsdag aften, da Hvidovre Attack FC sprang afsted med alle tre points via en 5-4 sejr. Lørdag står Copenhagen FC så over for Vanløse, en af de direkte konkurrenter til 3.pladsen der giver plads i mellemspillet efter nytår.

Den svenske cheftræner Mattias Hacke Johansson sætter her nogle ord på den proces det unge Copenhagen-mandskab er igennem efter afgang af flere rutinerede svenskere:

LÆS MERE: Optakt: Vanløse Floorball – Copenhagen FC

– Vi har i princippet bygget et nyt hold, hvor spillere der før ikke har været dem der skal gå forrest nu alle sammen er rykket højere op i hierakiet. Det er naturligt, at der vil gå et styk tid før vi har bygget på den nødvendige erfaring man har brug for i situationer, som de sidste 6-7 minutter nu senest mod Hvidovre for at man skal score det der mål på alle de chance man har for at lukke kampen.

– Fremtiden ligger hos os der er det slet ingen tvivl om og jeg bliver rasende over måden vi taber på, men sådan er det og sådan skal det være ellers er det bedre man finder noget andet at lave. Idræt er attitude og hårdt arbejde, gør man godt indenfor de områder er chancerne store at man opnår sine mål.

Skuffelsen over den tabte kamp mod Hvidovre var stor hos svenskeren, der dog er stålsat på at hans hold nok skal rejse sig, så længe de bliver ved med at arbejde stenhårdt:

LÆS MERE: Head-2-Head: Vanløse Floorball – Copenhagen FC

– Der er ikke nogle momenter jeg er tilfreds med men der er momenter jeg er meget skuffet over og jeg ved at de spillere der var delagtige i de momenterne er lige så skuffede. Vil vi videre så handler det om at tage lærdom af dem og gøre det anderledes. “ insanity is doing the same thing over and over again, expecting a different result” det er noget jeg arbejdet udefter længe og ansvar kombineret med mod er den cocktail vi er ude efter.

Valby-holdets powerplay er det dårligste i hele Select Floorball Ligaen, med kun en effektivitet på 12% eller sagt på en anden måde et mål i otte forsøg:

– Vores Powerplay er stadig ikke noget vi er stolte af men det handler også her om attitude og ansvar. Tag afslut, simpelt sagt.

Snakken om processen, Mattias Hacke Johanssons hold er i, åbnede svenskeren også op for at forlænge sin aftale med Copenhagen. Hacke Johansson er igang det tredje og sidste år af sin kontrakt med hovedstadsklubben, og det troede han egentlig skulle være den sidste, men sådan er det ikke sikkert det bliver afslører han:

– Jeg har et godt styk tid følt at det her var min sidste sæson som træner, men efter de to seneste kampe og tiden(træningerne) i mellem kampene så er jeg ikke sikker længere. Det er en dejlig bande af drenge vi har i Copenhagen, der har masser af mod og en evne at rejse sig gang på gang, det er noget stort på vej og når de her drenge får lov at vokse også mentalt så kommer de at kunne lave store ting og jeg er ikke så sikker på at jeg vil gå glip af det.