Her er holdene til kvinde og herreligaen 2021/2022

Milan Adam fra Benløse FC afslutter mod mål Hvidovre Attack FCs mål i en kamp i mellemspillet 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Floorball Danmark melder ud på deres hjemmeside at holdene for de øverste rækker er på plads, og vi kan dermed begynde at danne os et overblik over hvad vi kan forvente os af de to ligaer for hhv. kvinder og herrer.

Nedenstående er sakset direkte fra Floorball Danmarks hjemmeside:

Turneringen for de øverste to niveauer for Herrer:

Øst:

I øst er strukturen fyldt op med 6 hold i liga og 6 hold i 1. division.

SELECT Ligaen øst består af: Benløse FC, Vanløse Floorball, Copenhagen FC, Hvidovre Attack FC, Rødovre FC og Rungsted-Hørsholm.

Holdene i ligaen mødes 3 gange indbyrdes før pokal final 4, og de 3 øverste går i SELECT landsdækkende mellemspil, mens nr. 4-6 spiller et op -og nedrykningsspil jf. den vedtaget struktur i turneringsreglementet.
Med en struktur på 3 indbyrdes kampe, vil Benløse FC, Hvidovre Attack og Vanløse have fordel i at have 8 hjemmebanekampe og 7 udebanekampe, da de er bedst placeret hold i sæsonen 2020/2021.

1. division består af: Helsingør FT, CBS Sport, Hafnia FC, Vanløse Floorball 2, Copenhagen 2 og Rødovre 2. holdene mødes 2 gange indbyrdes før pokal final 4 og følger den vedtaget struktur i turneringsreglementet.

1. divisions vinder

Der kåres en vinder af 1. division efter efterårets grundspil. Pokalen uddeles til Pokal Final4 i Frederikshavn.

Vest:

Strukturen i vest har været udfordret, grundet få tilmeldinger til SELECT ligaen. Der er derfor lavet en struktur, med inspiration fra basket, hvor liga og 1.division spiller i et A og B licenssystem. Formålet med strukturen er at mindske afstanden mellem ligaen og 1.division, så målet om en liga vest med 6 hold kan blive opfyldt.
Det betyder følgende struktur:

Struktur vest

Liga og 1. division lægges sammen til en række med en Liga og 1.divisions del og kommer tilsammen til at bestå af et grundspil før pokal final4 med 10 hold.

Fire ligahold og seks 1.divisionshold:

  • Hvert liga hold møder hinanden tre gange indbyrdes, hvilket giver 9 kampe.
  • Hvert liga hold møder et 1. divisionshold en gang. Det giver 6 kampe til hvert ligahold, og 4 kampe for hvert 1.divisionshold.
  • Hvert 1. divisionshold møder hinanden to gange indbyrdes, hvilket giver 10 kampe.
Antal kampe før pokal final4, ved fire ligahold og seks 1.division hold
 Licens A KampeLicens B kampeI alt
Liga licens9615
1. div licens41014

Følgende hold deltager i rækken.

Hold med betegnelse Ligahold:Hold med betegnelse 1. division:
Esbjerg SharksAaB Floorball
Strandby TornadoesSæby Floorball
Sunds SeahakwsÅrhus Floorball Klub TST
Frederikshavns BlackhawksBrønderslev Hot Shots
 Sunds Seahakws 2
 Frederikshavn Blackhawks 2

Liga indbyrdes kampe:

Med en struktur på 3 indbyrdes kampe, vil Frederikshavn og Strandby have fordel i at have 5 hjemmebanekampe og 4 udebanekampe, da de er bedst placeret hold i sæsonen 2020/2021.

1. divisions vinder

Der kåres en vinder af 1. division efter efterårets grundspil. Pokalen uddeles til Pokal Final4 i Frederikshavn.

Slutspil 2022

Det er kun hold der er betegnet som ligahold, der kan gå i et landsdækkende slutspil. Selvom et hold af betegnelse 1. division slutter højere pointmæssigt i efterårstabellen end et ligahold, så vil det fortsat kun være det hold betegnet ligahold, der er berettiget til at deltage i det landsdækkende slutspil.

Oprykningsspil 2022

Efter grundspillet er spillet færdigt, spiller nr. 4 i fra PRO A og de 6 hold fra Pro B i et op -og nedrykningsspil.

Nr. 4 fra PRO A får 6 point med over i op -og nedrykningsspillet.

Nr. 1 fra Pro B får 6 point med over i op -og nedrykningsspillet.

Nr. 2 fra Pro B får 4 point med over i op -og nedrykningsspillet.

Nr. 3 fra Pro B får 2 point med over i op -og nedrykningsspillet.

Der spilles herefter et oprykningsspil med syv hold, hvor der spilles to indbyrdes opgør, så der i alt spiller 12 kampe i foråret.

Nr. 1,2 og 3 rykker op i ligaen sæsonen efter.
2. hold kan ikke rykke op, og skulle det ske at et eller flere 2.hold placerer sig på oprykningspladserne, går pladserne videre til bedst placeret 1.hold.

Turneringen for det øverste niveau for kvinder:

Liga vest:

De samme fire hold som forrige sæson er tilmeldt ligaen i vest. Det vil sige at: Herning Pirates, ÅFK, Aalborg og Frederikshavn spiller i SELECK ligaen kvinder i vest.

Liga øst:

Efter i et stykke tid at have være slået sammen til en stor liga og 1.divisions række, er der forud for den kommende sæson en reel liga i øst.

SELECT ligaen består af: Hvidovre Attack FC, Copenhagen FC, Benløse FC, Jægerspris UFC, Rungsted-Hørsholm og Rødovre FC

Antallet af indbyrdes opgør aftales mellem turneringsadministrationen og klubberne i mellem. Slutspilstrukturen følger det udmeldte i turneringsreglementet.