Herlev Hotboys – Breddefloorball når det er bedst! del 3

Foto: Herlev Hotboys

Herlev Hotboys skal til og igang med deres 16. sæson i danmarksturneringen. Det, at et hold har eksisteret så længe er ikke nogen bedrift i sig selv. Men med udgangspunkt i del 2 så er antallet af spillere som var med tilbage fra 2004 stadig højt og derfor er der også opfundet en del traditioner i årenes løb. Dem dykker vi ned i, denne del af historien om Herlev Hotboys.

Den første tradition, som vi skal berøre er kampråbet. Alle hold har et kampråb inden kampstart. Men, hvor mange har tre forskellige kampråb, ét til inden hver periode?

– Vi har aldrig været til “hvad kæmper vi for, sejr!”. Det er lidt meningsløst, og mister lidt sin betydning. Så vi har vores egne. I de første sæsoner kom vores første målmand med “Topgun” citater. Senere kom “fra Herlev af” til(kommer fra ishockey fans). Inden 2.periode er som regel reserveret til at nævne en tidligere spiller/spiller der holder pause fra Hotboys, som får en sød sviner. Til 3.periode kommer “To lys på et bord”. Så er vi klar! Fortæller Kristian Snerle.

LÆS MERE: Herlev Hotboys – Breddefloorball når det er bedst! del 1

Et andet før-kamp ritual er et shot Jägermeister til hver spiller i omklædningsrummet. Kristian Snerle erindrer historien bag:

– Jâgermeister-traditionen opstod på Bornholm efter Mads Hr Skind(Herskind) havde indset at han aldrig ville kunne få Hotboys til at varme ordentligt op – derfor var den naturlige konsekvens at vi istedet måtte starte med en Jäger før kampen mod Bornholm – og så blev det vidst ret meget med det samme en tradition.

Flere spillere fra Herlev Hotboys har efterhånden spillet rigtig mange kampe for klubben. Faktisk ligger hele fem spillere fra Hotboys i top 15 over flest kampe fra Herlev Floorball Club. Klubben har eksisteret i snart 30 år. Alle fem spillere har i øvrigt rundet 200 kampe. Seneste medlem i den klub blev Rasmus “Torden” Nielsen. En kamp-jubilar modtager ALTID en kage med tekst i glassur.

Rasmus “Torden” Nielsen med jubilæumskage

LÆS MERE: Herlev Hotboys – Breddefloorball når det er bedst! del 2

Øgenavne er der naturligvis også på Hotboys. En tradition forstås. Man kan ikke være så meget sammen og ikke kalde hinanden noget sjovt, ment kærligt. Der skal være plads til grin og stikken til hinanden:

– “Kaptajnen”, “den ægte nr 7”, “Don H”, “fersken”, “4 sekunder”, “militær”, “torden”, “tigerlilly” etc. Holdet er fuldt af øgenavne. I nogen grad så meget at de bliver brugt dagligt. I min telefonbog står der “militær” og ikke Christian Nyholt. Jeg kan ikke huske at jeg har kaldt ham det. Han kom en dag med en kamouflage stavtaske. En spurgte om den var militær fra Fisketorvet med reference fra “Terkel i knibe”(animeret film. red) og deraf kom navnet, husker Kristian Snerle.

Fester holder Hotboys naturligvis også! Flere i løbet af en sæson beretter Peter Holm:

– Vores jule/nytårs frokoster (ofte på Restaurant Klubben på Vesterbro med flæsk ad libitum) samt sommerfester kan også kaldes traditioner. Alle giver et beløb. Og så er der fri mad og øl og sprut. I år kom der også en partybus på. Den kan måske blive en ny tradition, med den fest det afstedkom.

Hotboys i partybus anno 2020
HERLEV HOTBOYS I PARTYBUS! HUSK LYD PÅ VIDEOEN!
Flæsk ad libitum til en “nytårsfrokost”