Herreliga optakt: Special teams – Powerplay

Foto: Thomas Krogh Photography

Specialteams afgører rigtig ofte kampe. Derfor har Floorballportalen.dk kigget de ni hold efter sømmene i netop denne kategori. I denne artikel skal vi se på holdenes effektivitet i powerplay.

Statistikkerne er fra holdenes kampe i grundspillet i sidste sæson:

1. Hvidovre Attack FC

52,17% i udnyttelse på 23 forsøg er ganske fremragende af det rutinerede Hvidovre mandskab. Hvis de kan holde denne effektivitet oppe i denne sæson, bliver de meget svære at slå i de tætte kampe.

2. Frederikshavn Blackhawks

52% i udnyttelse på 25 forsøg er lige så fremragende som Hvidovre. Blackhawks skal dog undvære Andreas Glad i denne sæsons grundspil og det kan godt påvirke effektiviteten.

3. Sunds Seahawks

47,37% i udnyttelse på 19 forsøg for Sunds. Det er ikke langt fra rivalerne Blackhawks. Samme effektivitet skal bevares i denne sæson, for at Sunds kan spille med om en semifinaleplads.

4. Brønderslev Hot Shots FC

47,06% i udnyttelse på 17 forsøg. Det er super vigtigt for Brønderslev der lige nu ligner det svageste hold i Vest, at effektiviteten i powerplay bevares fra sidste sæson. Holdet er dog uden de 5-6 finnere der fyldte godt op på holdkortet i sidste sæsons grundspil.

5. SEIF Tornados

41,67% i udnyttelse på 12 forsøg. Er flot når det tages med i betragtningen af SEIF var oprykkere i sidste sæson. Kan denne effektivitet holdes på nogenlunde samme niveau i denne sæson, må der være tilfredshed i Tornados.

6. Benløse Floorball Club

36,84% i udnyttelse på 19 forsøg. Mathias Glass er væk. Den ultimative powerplay-spiller. Benløse har dog andre spillere, som nu kan få lov at afslutte. Måske kan den nye polske afslutter Jakub Lyskawa være manden er med til måske endda at forbedre effektiviteten?

7. Copenhagen Floorball Club

36,84% i udnyttelse på 19 forsøg. Copenhagen har lige som med Benløse sagt farvel til et par vigtige powerplay-spillere. Både Pontus Kozan og Andreas Hansson var meget vigtige i powerplay. Nu skal der findes nye løsninger og samme effektivitet skal helst bevares.

8. Vanløse Floorball

26,32% i udnyttelse på 19 forsøg. Vanløses effektivitet skal forbedres, hvis de skal i mellemspillet. Men med tilgangen af Selander og de to Sjøstedt-brødre må de også være forventningen og ambitionen for Vanløse at effektiviteten øges.

9. Rødovre Floorball Club

17,65% i udnyttelse på 17 forsøg. Et område, hvor det unge Rødovre mandskab skal forbedre sig på, hvis de skal komme nærmere de øvrige hold i øst-rækken. Niklas Nordh er tilbage på banen og må forventes at styrke overtalsspillet.