Herreligaen: Statistisk-overblik oktober

Officielt logo for de to Select Floorball Ligaer for kvinder og herrer. Foto: Floorball Danmark

Med to måneder af danmarksturneringen afviklet, begynder der at tegne sig et klart billede af, hvilke hold, man kan regne med og hvilke hold, som fortsat har lidt at arbejde med, i hvert fald i forhold til de forventninger der var inden sæsonstart.

I vest-rækken har Frederikshavn Blackhawks1 manifisteret sig ganske klart. Det blevet til tre sejre af tre mulige over Sunds Seahawks, der er eneste reelle udfordrer før nytår. Sunds har ambitioner om at slå Frederikshavn, og det lignede at den mission skulle lykkes i kamp nummer to af deres opgør.

Her førte midtjyderne med 4-1 undervejs i kampen, men kunne altså ikke lukke sækken til. Det tredje A-licens hold i vest-rækken Esbjerg Sharks, har kun spillet en kamp i oktober, som blev vundet mod AaB Floorball efter overtid. Det unge Esbjerg-hold har stadig meget at lære, men lykkes altså med at vinde over alle de hold, som er rangeret som B-licens hold, hvilket giver selvtillid og værdifuld erfaring.

Øst-rækken var inden sæsonstarten regnet, som helt tæt, og dette har holdt stik. Faktisk har oprykkerne fra Rungsted-Hørsholm FK leveret flere gode præstationer, men manglet evner og marginaler til at få præstationerne omsat til point.

I toppen af rækken ligger Benløse FC der fortsat er ubesejret, efter de slog Hvidovre Attack FC i de to holds første indbyrdes møde i løbet af oktober. Hvidovre har på trods af deres nederlag cementerede deres position som ligeværdigt tophold med Benløse, efter de har slået alle de øvrige hold.

Både Rødovre FC og Vanløse Floorball halter begge to lidt efter de to førerhold. Lidt overraskende, men nederlagene har været meget tætte, og det er formentlig spørgsmål om tid, før det lykkes et af holdene at få skovlen under Benløse eller Hvidovre.

NÆSTE SIDE: Topscorerliste Vest-rækken (top10)