Hvidovre Attack FC besejrede de forsvarende pokalmestre

Foto: Allan Damsø

Der var pokalbrag søndageftermiddag i Avedøre Idrætscenter da Hvidovre Attack FC tog i mod de forsvarende pokalmestre fra Benløse FC. Opgøret var imødeset med stor spænding, da både Hvidovre og Benløse er favoritter til at snuppe førstepladsen i øst og begge kan gå hele vejen efter guldet.

Hvidovre var i stærkeste opstilling i mens Benløse ikke havde den nye offensive profil Jakub Lyskawa og den nye schweiziske back Jan Kreienbuehl kun spillede få skift grundet han kun havde trænet en enkelt gang med holdet.

Hvidovre kørte på to kæder igennem hele kampen i mens Benløse havde valgt en lidt bredere strategi, med flere rotationsspillere i de to spillende kæder.

Hvidovre var klart mest boldbesiddende i løbet af kampen. Det virkede egentlig til at være ok for Benløse, der i stedet havde fuld fokus på styrespil og spilvendinger. Hjemmeholdet flyttede tålmodigt bolden rundt på banen og skabte chancer, men de helt åbne muligheder lod vente på sig.

I mens første periode endte målløst, så kom der gang i scoringerne i anden periode. Det var ikke helt ufortjent hjemmeholdet, som var første hold på tavlen. Jannik Trolle eksekverede et frislag foran mål, som gik direkte i kassen via et hul i muren.

Jannik Trolle scorer til 1-0

Nogle minutter senere måtte Benløses Daniel MacCabe ud at sidde i to minutter, så lang tid nåede han dog ikke at sidde er, så havde Emil Odfeldt flot sat op af Claus Nisbeth bragt Hvidovre på 2-0, som også var stillingen inden tredje periode.

I tredje periode steg intensitet lige endnu et niveau, og Benløse trådte et par skridt længere frem på banen når de ikke havde bolden for at skabe mere offensiv.

Og netop sådan en situation fik Benløse konverterede til en reducering tidligt i tredje periode, da Frederik Stiggaard afsluttede en flot spilvending til 2-1.

Glæden varede dog relativt kort for Benløse, der inden for kort tid fik to udvisninger der lige nåede at overlappe hinanden, så Hvidovre havde en fem mod tre situation. Den udnyttede de ikke men kort efter Benløse var fire mand på banen, slog Hvidovre til.

Claus Nisbeth blev spillet fri på kanten i powerplayet og så klaskede den rutinerede landsholdsspiller kuglen i nettet til 3-1. Det lignede en tidlig afgørelse på kampen.

Gæsterne lagde sig dog ikke ned, og hen i mod slutningen af kampen fik de reduceret til 3-2, da Hvidovres keeper Kasper Eriksen sendte et udkast lige ud i favnen på Benløses Daniel Nygaard der let kunne sætte Jesper Roland på til scoring.

Det var dog ikke nok for de forsvarende pokalmestre fra Benløse, der må se Hvidovre Attack FC avancere til 3. runde af pokalturneringen.