Jesper Pasgaard Bertelsen: – Vi har fundet en balance, hvor der har været plads til alle

Århus FK i SFL 20/21. Foto: Århus FK

Covid-19 har haft stor indflydelse på den igangværende sæson for flere hold. Et af de hold er Århus FK, som efter fire måneder uden kampe vendte tilbage til 4 kampe på 10 dage i Select Kvinde Floorball Ligaen. Cheftræner for Århus FK, Jesper Pasgaard Bertelsen, var bestemt ikke tilfreds med, at skulle spille så mange kampe på så kort tid:

– 4 kampe på 10 dage er sindssygt. Specielt taget i betragtning af, at de 2 andre hold spiller 5 kampe mod hinanden inden. Jeg kan slet ikke forstå, at forbundet vil være bekendt, at sende så ringe et turneringsprogram ud.

Efter 4 måneders pause skulle vi lige i gang. Og den første kamp mod Fr. havn Blackhawks havde vi en god indstilling, men vi var enorm rustne. Det blev bedre i de næste par kampe og efterhånden, som vi fik spillet flere kampe, fik vi også noget af vores spil frem, men vi mangler stadig meget, for at være der hvor vi gerne vil være som hold.

Ovenpå det hektiske kampprogram skal Århus FK nu forberede sig på det kommende slutspil. Cheftræneren udtrykker inden slutspillet, at der fortsat er flere ting der skal arbejdes med inden hans hold er helt på toppen:

– Vi har trænet godt og pigerne skal have ros for at give den gas, det er bare ikke det samme uden kampe. Derudover spiller vi også utrolig meget forsvar mod både AaB Floorball og Fr. havn Blackhawks, så vi har slet ikke haft bolden så meget som ønsket, så den del af spillet, er vi slet ikke trygge ved endnu.

Derudover har vi haft et par vitale skader, så alle vores standard situationer i begge ender, skal forbedres. Sidst men ikke mindst, har vi for ikke at spille med de samme kæder til træning, lavet en del rokeringer, hvilket har givet en intens træning, men til gengæld er relationerne og trygheden spillerne imellem slet ikke er på plads endnu.

Århus FK skal i kvartfinalerne møde Rødovre FC – En modstander som cheftræneren ikke har det store kendskab til:

– Jeg kender for, at være helt ærlig ikke særlig meget til Rødovre FC. Dem der har været med de sidste par år siger, at det er et super organiseret hold, med et par wings der kan sætte noget fart i spilvendingerne. De enkelte klip jeg har set viser også, at de er i kontrol, men de spiller slet ikke forsvar, som de 2 nordjyske hold, så det bliver en anden type floorball vi skal spille, så det glæder jeg mig til at spille imod.

Før slutspillet skydes i gang for Århus FKs vedkommende sætter cheftræner Jesper Pasgaard Bertelsen her et par ord på hans holds præstation i grundspillet:

– Jeg synes egentlig vi har præsteret som forventet. Vi har pga. skader og spillere der er stoppet eller skiftet klub, haft en utrolig smal trup. Der har været stor niveau forskel i truppen, da vi har nogle som ikke har spillet særlig længe, samt nogle helt unge spillere. Jeg har dog været særdeles tilfreds med træningsfremmødet, og jeg synes også selv, at vi har formået at højne niveauet i løbet af sæsonen. I det hele taget har der været et rigtig godt sammenspil mellem de bedste spillere på holdet og trænerteamet, så jeg synes egentlig vi har fundet en fin balance hvor der har været plads til alle.

Skulle vi have haft nogle flere point? Måske.. men AaB Floorball og Fr. havn Blackhawks er altså ret dygtige, men jeg byttede da gerne de 3 uafgjorte for 2 sejre.