Jesper Pasgaard Bertelsen: – Vi skal toppe til foråret

Foto: Århus FK

Århus FK har på damesiden været en faktor i dansk damefloorball siden dens indtog i Danmarksturneringen i 1997 – Vest kom med i 1998. I denne sæson har Århus FK været igennem en del opstartsvanskeligheder, men håber stadig på et godt slutspil til foråret. Cheftræner for Århus FK, Jesper Bertelsen, tager os her igennem nogle af de udfordringer der har været forud for sæsonen.

– Efter en meget kaotisk opstart, hvor vi egentlig først fik styr på trænerteamet i starten af september, synes jeg efterhånden, at der er fremgang at spore. Det var en smal trup, med en del afgange der startede op, men vi er nu mere eller mindre fast 14 spillere + 2 dygtige målmænd til træning. Derudover har vi nogle stykker som vi gerne vil holde i gang i tilfælde af, at vi får skader, som f.eks. en Mette Faurholt, som gerne vil hjælpe, hvis vi kommer i problemer. Vi har også 2 helt unge piger med på 13 år, som bare giver den gas samt 2 spillere fra 2. Dameholdet, som med tiden nok skal komme op fast.

Jesper Bertelsen og resten af Århus FK arbejder i disse tider hårdt på, at få dameafdelingen på ret køl igen. Jesper Bertelsen fortæller her lidt om ambitionerne fremadrettet.

– Vi vil meget gerne have flere spillere, og har derfor fokus på et bedre samarbejde med resten af dameafdelingen for, at vi kan få den tilbage på ret køl med en kæmpe dameafdeling, som vi før har haft i klubben. Vi kan ikke gøre det alene, så derfor er det også et must at vi hjælper til med at skabe så gode forhold som muligt for vores andre damespillere.

Sæsonstarten har kun kastet en enkelt sejr af sig mod Herning Pirates samt et fint point efter overtid mod AaB Floorball på udebane. Jesper Bertelsen fremhæver blandt andet en urutineret trup, som en af årsagerne til den, rent resultatmæssige, svingende sæsonstart.

– I de første par kampe havde vi 3 startere på 17 år samt en på 15. Så vi var urutinerede og heller ikke helt klar til turneringsstarten, men vi er kommet efter det. Vi har en langsigtet målsætning om, at vi skal toppe til foråret, og så håber jeg også på, at vi er blevet forstærket yderligere med Stinne Jørgensen og Filippa Granlund efter skader. Så kan vi måske godt på en god dag drille AaB Floorball og Frederikshavn Blackhawks. Men indtil videre er vores fokus på udvikling, samt at skabe et godt træningsmiljø, hvilket jeg egentlig synes vi indtil videre er lykkedes godt med.

Der arbejdes stenhårdt i Århus FK på, at finde noget mere stabilitet samt implementering af et nyt spilkoncept. Derudover fokuseres der meget på den mentale del af sporten. Jesper Bertelsen uddyber her nogle af de ting der arbejdes med i Århus FK.

– I forhold til udvikling mangler vi rutine. Vi forsøger at sætte så mange i spil som muligt, for hvis de ikke får lov til at spille under pres i hverdagen, så kan de slet ikke under slutspil. Derudover arbejder vi stadig rigtig meget med et spilkoncept, som vi p.t. forsøger at implementere, men hvor vi pga. vores niveau, hele tiden er nød til at tilpasse.

Næste opgave for Århus FK i Select Kvinde Floorball Ligaen er d. 25/10 på udebane imod Frederikshavn Blackhawks.