Joon Berggren: – Glass er en uslebet diamant

Foto: Thomas Krogh Photography

Den kommende sæson ligger og lurer ude i horisonten, eller det vil sige, for nogen er den allerede igang og har været det i flere måneder. Holdene i verdens stærkeste floorball liga, SSL – Swedish Super League har været i gang siden slutningen af april.

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.03: Nye tider og farvel til de vante rammer

For landsholdets Mathias Toftegaard Glass venter der et spændende nyt eventyr i SSL-klubben Höllvikens IBF. Netop Höllvikens cheftræner Joon Berggren har Floorballportalen.dk haft en snak med om Mathias Glass’ første måneder i klubben.

Mathias Glass har de seneste sæsoner terroriseret den danske Select Floorball Liga med langt over 100 mål i de sidste tre sæsoner, ligner valget om at tage udfordringen op i en bedre liga velvalgt. Men det er stor udfordring der ligger foran kun 19-årige Glass, fortæller Joon Berggren:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.04: Fysiske tests og ømme stænger

– Jeg Mathias Glass som en uslebet diamant, en ung og sulten spiller, som har gode forudsætninger for at lykkes i SSL og kunne blive rigtig god. Men Glass kommer til at skulle bruge noget tid på at finde sin plads i holdet og på banen. Han har spilkvaliteter, som vi kommer til at drage nytte, samtidig med at han har store ambition og forventninger til sig selv. Dét er vigtigt for at kunne lykkes i SSL – hårdt arbejde kommer til at lønne sig!

En dygtig international spiller

i “Vejen til SSL” har vi hørt Mathias Glass fortælle om at han træner ekstra meget hjemme i Danmark, for at have det bedst mulige fysiske udgangspunkt. Det virker til at det ikke er gået den svenske headcoachs næse forbi:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep. 08: Sidste tests inden sommerferien

– Jeg ved at Glass arbejder stenhårdt og ligger ekstra timer i det hjemme i Danmark på egen hånd. Det giver sig også til udtryk i hver træning vi har sammen. Han er allerede en stjerne i den danske liga, og jeg tror han kommer til at fortsætte den udvikling i hos os, hvilket jeg tror rækker til at blive en god SSL-spiller, når først han får tilpasset sig det nye miljø og han føler sig tryg i sin rolle.

– Mathias Glass er allerede en international dygtig spiller og han kommer til at være en ledende spiller for sit landshold i mange år fremover. Jeg håber flere ser hvad han præsterer og følger hans rejse, som inspiration, slutter Joon Berggren til Floorballportalen.dk