Joon Berggren: – Mike Trolle er klar til SSL

Foto: Thomas Krogh Photography

Den kommende sæson ligger og lurer ude i horisonten, eller det vil sige, for nogen er den allerede igang og har været det i flere måneder. Holdene i verdens stærkeste floorball liga, SSL – Swedish Super League har været i gang siden slutningen af april.

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.01: Drømmen og en ny hverdag venter!

I spidsen for SSL-holdet Höllvikens IBF står Joon Berggren og han har fået en ny dansk målmand at arbejde med til den kommende sæson. Landsholdsmålmand Mike Trolle Lind skiftede i foråret fra den danske Select Floorball Liga og Hvidovre Attack FC til Höllvikens IBF i SSL.

Mike Trolle Lind har over mange sæsoner efterhånden været Danmarks bedste målmand, men har også efterhånden nået en alder på 29 år og derfor er det lidt sent i karrieren at den store danske målmand endelig få chancen i SSL, alderen anser Joon Berggren dog ikke for noget problem, tværtimod:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.04: Fysiske tests og ømme stænger

– I Mike ser jeg en spiller i en erfaren alder og en mand som ved, hvor han er i livet. Det betyder at både han og vi ved at vi får en målmand med erfaring, stærke kompetencer og er let at omgås socialt. Han er en målmand, som kommer til at øge kampen om pladsen som førstemålmand hos os. Han er en målmand som er klar til SSL.

Og til spørgsmålet om Mike Trolle Lind er en kort tids investering på grund af den lidt høje alder som debutant i SSL for Höllvikens IBF er Joon Berggren helt klar i spyttet:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep. 07: Styr på kalorierne og pleje af kroppen

– Med Mikes alder ser jeg kun fordele. Han har erfaring og rutine. Han kommer til at blive en meget vigtig del af holdet, med sit gode humør uden for banen og hans store drive på banen. Hvor længe Mike er hos os må tiden vise, men så længe man holder niveau og klasse, spiller det ingen rolle, hvor gammel man er.

De fysiske forberedelser er så småt ved at være overstået, spillerne hos Höllvikens IBF er sendt på sommerferie, med et selvtræningsprogram, inden de sidste test venter på den anden side af sommerferien. Mike Trolle Lind har dog vist gode takter i den fysiske træning, og sad blandt andet 15 minutter og 51 sekunder i 90-graders stilling op af en væg:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep. 08: Sidste tests inden sommerferien

– Til vores tests før sommerferien viste Mike rigtig gode takter. Han udviser god indstilling og har virkelig forstået, at der skal ydes noget ekstra for at være med i SSL.