Julie Perto: – Vi glæder os til at tage kampen op

Julie Perto fra Århus FK. Foto: Helge Overgaard

På søndag d. 6 juni går det løs i Helsingør Hallen, når Århus FK og Copenhagen FC mødes i DM-finalen i Select Kvinde Floorball Ligaen. Århus FK har overraskende taget sig til finalen, blandt andet på baggrund af en vild slutspilskampagne af angriberen Julie Perto, som Floorballportalen.dk har snakket med forud for DM-finalen:

– Sæsonen 20/2021 har været alt andet end normal, men vi har nået vores mål og endda meget mere til. Det har været en lang sæson og et meget intensivt kampprogram i foråret, hvor vi desværre også er blevet ramt af skader på vigtige spillere og målmand. Selvom sæsonen har budt på både op- og ned-ture, så har holdet formået at holde humøret højt. Dertil har der igennem hele sæsonen været et godt træningsmiljø, som i den grad kan tilskrives trænerteamet. Gennem hele sæsonen har vi haft fokus på udvikling og som hold har vores udviklingskurve nærmest været lodret på det seneste, hvilet må siges at være rigtig god timing ift. slutspillet.

Julie Perto har som nævnt haft et fantastisk slutspil, hvor angriberen har scoret det kampvindende mål i tre ud af fire kampe Århus har spillet, kulminerende med hende overtidsscoring i kamp2 semifinalen mod Frederikshavn Blackhawks:

– Jeg er overordnet set rigtig godt tilfreds med min egen præstation, men det skal helt klart tilskrives, at vi har knoklet og udviklet os rigtig meget som hold. Det essentielle i slutspillet har været, at vi har haft helt klare aftaler og kender vores pladser/roller/ansvar i kæderne. Vi har fået opbygget et meget stærkt sammenhold og indset hvor meget vi har rykket os som hold, hvilket har givet ekstra energi til at stå sammen, bakke hinanden op og fighte for hinanden.

Efter to sejre i kvartfinalen og to sejre i semifinalen, gælder det nu DM-finalen, hvor der kun spilles én kamp og Julie Perto har opskriften klar på, hvad Århus FK skal lykkedes med, hvis det skal blive til guld, mod storfavoritten Copenhagen FC:

– Det er virkelig svært, for Copenhagen er et helt exceptionelt godt og stærkt hold på alle positioner, men vi skal stå stærkt defensivt, spille vores spil og tro på miraklet. Vi glæder os til at tage kampen op mod storfavoritterne og vi vil huske at smile, for hvem havde regnet med at vi skulle stå i en DM finale.