KÆMPE drama da Blackhawks sejrede mod Seahawks

Foto: Thomas Krogh Photography

Hvilket drama der udspillede sig torsdag aften i Abildgård Hallen i Frederikshavn. De lokale Blackhawks tog i mod ligarivalerne fra Sunds Seahawks i deres indbyrdes 2. runde matchup i pokalturneringen. Alt på et bræt så tidligt i sæsonen er en lækkerbisken.

Matchen blev indledt afventende fra Sunds side, og selvom gæsterne forsøgte sig med styrespil, så fik de aldrig rigtig fat i kampen i første periode. Blackhawks spillede tålmodigt og fik udbytte at boldbesiddelse midtvejs i perioden af Jonathan Velgaard fandt Rasmus Larsen på bagerste stolpe.

LÆS MERE: Pokaloptakt: Blackhawks – Seahawks

Mønsteret med Blackhawks mest på bold fortsatte det meste af kampen. Sunds virkede meget fokuseret på spille defensivt og satse på hurtige spilvendinger. Den taktik så dog en smule forfejlet ud, da Blackhawks havde taget sig til en solid 4-0 føring inden starten af tredje periode.

Men i de sidste tyve minutter vågnede Sunds op, og bød for alvor Blackhawks op til dans, og så kom der drama for alle pengene! Morten Handgaard og Simon Lauridsen reducerede inden for de første 10 minutter i tredje periode og pludselig var midtjyderne med i kampen.

Endnu vildere blev det da Mikkel Skov og Simon Lauridsen med 12 sekunders mellemrum udlignede for gæsterne. På dette tidspunkt resterede der tre og et halvt minut af kampen.

Vi springer et minut længere frem. Udvisning Sunds! Andre Van Enckevort må en tur til afkøling. Powerplay til hjemmeholdet der straffede udvisningen prompte. Jesper Schmidt var manden med scoringen der lignede den afgørende.

Men Søren Holm dukkede op og sendte et chok igennem Abilgård Hallen med hans udligning kun ét minut før tid til 5-5. Overtid.

I overtiden gik der ikke mere end 55 sekunder før hjemmeholdet alligevel fik trukket sejren i land. Frederik Nielsen blev matchhelt med sin scoring til 6-5, som sender Frederikshavn Blackhawks videre i pokalturneringen og med stor sandsynlighed i Final Four.