Kobberup: – Den længste og hårdeste sæson nogensinde

Foto: Rune Halvorsen, Assisten.no

Hvidovre Attack FC har måtte undvære deres landsholdspiller Frederik Kobberup i hele sæsonen. En skade har gjort livet surt for den solide back, der også måtte se VM-Kvalifikationen på hjemmebane i Frederikshavn, smutte for næsen af ham.

Floorballportalen.dk har haft en snak med Kobberup, som sætter ord på sin situation lige nu, tankerne om fremtiden og ikke mindst fortæller han om den netop overstået sæson, som han beskriver, som den hårdeste længste sæson nogensinde i hans karriere:

LÆS MERE: DANMARK ER VM-KLAR!

– Min sæson har været den længste og hårdeste nogensinde som floorballspiller. Foruden mindre forstuvninger af ankler, har jeg aldrig rigtig været skadet. Denne sæson har jeg spillet en pokalkamp i august, hvor jeg set i bakspejlet nok slet ikke skulle have spillet, fordi skaden allerede var påbegyndt der. Sidenhen har jeg været ude hele sæsonen med en overbelastning i lysken, og det har været meget frustrerende at stå udenfor, lave øvelser for sig selv og generelt været meget begrænset fra at være fysisk aktiv, som er noget af det jeg er allermest vant til, indleder Kobberup.

Dem, som selv har været ramt af slemme eller langsommelige skader, kan nok godt sætte sig ind i den hårde mentale kamp den danske landsholdsspiller har været igennem. Først at komme tilbage fra skaden og sidenhen komme i mentalt topform kræver sin kræfter, hvilket Kobberup også har måtte erkende:

– Jeg har prøvet at holde mig mentalt stærk og bevare de sociale relationer tæt med mine nærmeste holdkammerater udenfor banen. Derudover har jeg været i tæt dialog med fys på holdet og på landsholdet, og selv lagt nogle gode træningsprogrammer, så jeg løbende kunne bygge mere og mere på og dertil lære at være tålmodig, selvom det ikke har været let, fortæller Kobberup og fortsætter:

LÆS MERE: Nordheim til Hvidovre Attack FC!

– Jeg satte mig inden sæsonen et mål om personligt at toppe i år, i hvert fald fysisk, og tilbage i midt-august var jeg i rigtig god form. Desværre måtte jeg et stykke henne i januar erkende, at det ikke blev til deltagelse ved VM-kvalen, selvom jeg holdte håbet i live så længe som muligt.

Frederik Kobberup deltog i 2018 ved VM i Tjekkiet for Danmark, her blev det til flere solide præstationer og Kobberup går dog også og håber på at det skal lykkes at komme med til endnu en slutrunde for Danmark, når det går løs ved VM i Helsinki i Finland i december måned i år:

– Jeg håber at være 100% fit til den kommende sæson, og det tror jeg også er realistisk. Denne skade har taget rigtig lang tid, og jeg håber, at det har været det hele værd, al den hårde genoptræning og venten, mod at kunne stå 100% fit en gang i august. Betinget af, at jeg er 100% klar til den nye sæson, så tror jeg også at VM2020 er realistisk, og det er mit udelukkende mål for kalenderåret 2020 at spille VM i Helsinki med alle drengene slutter Hvidovre Attack FC-spilleren.