Kom tæt på oprykkerne i damernes SFL

Foto: Piet Kobusch Simonsen

I øst er Herlev FC igen at finde i den bedste række for damer.

Herlev har en lang tradition for at være i dame ligaen, men måtte sadle om, da de mistede en del spillere for nogle sæsoner siden.

Efterfølgende har klubben så startet op i de små igen, med Rasmus Nielsen og Allan Hjort ved roret. Holdet bestod af mange nye spillere, og har spillet 2. Div. i de sidste par sæsoner.

LÆS MERE: Træner situationen pt. i Select Dame Liga øst og vest

I den kommende sæson har holdet fået tilgang af en del af deres rutinerede spillere, som har holdt en lille pause. Det betyder at holdet er vokset til to hold, hvor 2. holdet fortsætter med at spille 2. Div. med Rasmus og Allan som trænere.

På 1. holdet er det den tidligere landsholdskeeper Carina Selmer Nyholt der er blevet træner, assisteret af Henriette Nielsen.

Holdet er stadig på tegnebrættet, men består allerede nu af en del spillere fra deres oprindelige trup, og fået tilgang af et par rutinerede Herlev spillere Rikke Hindborg (tidligere FFK), Maria Roslund og Mia Bidstrup.

Eftersigende skulle der også være en ung rutineret keeper i billedet, samt nogle flere interesserede forhenværende Herlev spillere på tapetet.

Carina Selmer Nyholt sige følgende om situationenen i Herlev:

LÆS MERE: Matilde Lundberg: – Jeg er vildt stolt

– Vi starter mest dette hold for at give lidt mere udfording til nogle af de spillere, som gerne vil udvikle sig mere og prøve kræfter med mere taktisk og spillesystemer. Det er derfor, jeg sammen med Henriette Nielsen har stablet holdet på benene med en grundstamme fra nuværende hold og lidt kræfter, som har prøvet lidt mere.

– Vores målsætning for næste sæson, er at vi skal prøve nogle spilsystemer af. Både med opspil, forsvar og powerplay/boxplay, som flere af dem ikke har prøvet før. Derudover skal vi lære at spille sammen og kommunikere en del. Vi må nok forvente at største delen af vores spil kommer til at foregår på egen banehalvdel. Så forventningerne er at vores sammenspil og kommunikation bliver bedre og bedre sæsonen igennem.