Kvalifikationsspillet: Rungsted-Hørsholm vandt sløj oprykningsduel

Andreas K. Nielsen fra Rungsted-Hørsholm FK har lige reddet bolden i en kvalifikationskamp til Select Herre Floorball Ligaen mod Rødovre FC. Foto: Kim Lund Johansen

Herlev FC havde mandag aften besøg af Rungsted-Hørsholm FK i kvalifikationsspillet til Select Herre Floorball Ligaens øst-række. De to hold skal fordele den sidste plads i næste års liga-øst i mellem sig, eftersom Rødovre FC og Copenhagen FC allerede har sikret sig en plads.

Kampen i mellem de to hold fra 1. division, blev lidt af en ørkenvandring, hvor tempoet og det tekniskeniveau i kampen aldrig nåede noget der lignede liganiveau. Spænding i kampen var der til gengæld.

Herlev FC afventede stort set hele kampen på midten og viste tydeligt at de ikke ønskede at bevæge sig for langt frem, til genæld løb de på alle de kontramuligheder der opstod. Den taktik gav naturligt Rungsted-Hørsholm FK en stor overvægt på boldbesiddelsen, som det sortklædte udehold ikke formåede at konvertere til ret meget i kampens første to perioder.

Hjemmeholdet kom bedste fra start på måltavlen og bragte sig på 1-0 i første periode, den føring udlignede Rungsted-Hørsholm i anden periodes indledning. Herlev trak dog fra igen og med tre scoringer bragt det hjemmeholdet sig på 4-1 lidt over midtvejs i kampen.

Rungsted-Hørsholm virkede generelt ideforladte med bolden i de første to perioder, men fik en livline i slutningen af anden periode da gæsterne fik muligheden i powerplay. Den udnyttede de med 35 sekunder tilbage af perioden og kun ni sekunder senere reduceret de også til 4-3.

I tredje periode fortsatte Rungsted-Hørsholm med at have bolden mest. Det gav sig også til udtryk på måltavlen hvor det stillingen vendte fra 4-3 i Herlev favør til 6-4 i Rungstedfavør som også blev kampens resultat. Tredje periode blev udeholdet noget mere bevæglige og mere effektive i deres offensive aktioner jo mere trætte Herlev blev og det kostede i sidste ende sejren for Herlev.

Resultatet betyder at Herlev skal ud og vinde “returkampen” på søndag med tre mål eller mere for at sikre sig en plads i ligaen- til den kommende sæson, forudsat at ingen af de to hold får skrabet yderligere points til sig i deres øvrige kampe i kvalifikationsspillet.