Kvartinaleoptakt: Rødovre FC – Århus FK

Århus FK og Rødovre FC under kamp1 i de to holds kvartfinaleserie i SFL 19/20. Foto: Rødovre FC

Denne serie kan meget vel gå hen og skulle ud i tre kampe for at blive afgjort. De to hold står umiddelbart rigtig godt til hinanden styrkemæssigt, selvom der statistisk set er stor forskel.

LÆS MERE: Laura Thomsen: – Tæt serie i vente

Århus FK er blevet matchet langt hårdere igennem sæsonen med 10 kampe mod hhv Frederikshavn Blackhawks og Aab Floorball. Der har Rødovre FC modsat haft flere lette kampe.

I sidste sæson mødtes de to hold også i kvartfinalen. De nåede at spille kamp1 i deres kvartfinaleserie inden sæsonen blev afbrudt. I den kamp vandt Rødovre 3-2. Forvent det bliver lige så tæt denne gang. Rødovre-holdet har reelt ikke nogle stjerner, men mange spillere, som holder et godt niveau. Det kan godt ske at blive Rødovres udfordring i de tætte kampe, at man ikke har en decideret “go-to-guy”. Tættest på kommer Simone Jørgensen der har landskampe på sit CV, men hun har også været ude i store dele af sæsonen, har er formentlig ikke på hendes bedste niveau endnu.

LÆS MERE: Jesper Bertelsen: – Vi er blevet mere målrettet

Århus har lidt mere afstand på niveauet i truppen. Holdet har flere unge spillere, som skal ind og have meget vigtig slutspilserfaring, sådan en kombi kan meget vel komme til at koste lidt fejl, hist og her, især i slutspillet, hvor intensiteten er højere og tempoet hurtigere. Omvendt så har holdet også den x-faktor, som Rødovre ikke rigtig har. Kristine Møller Sørensen har næsten været en enmandshær i denne sæson og med sine flotte 27 points, så kan hun være den, som afgører det til Århus’ fordel.

Filippa Granlund skulle også være klar til slutspillet og det samme er landsholdsmeriterede Stinne Jørgensen. Ingen af de to spillere har spillet så meget i løbet af grundspillet og det skal derfor blive spændende hvilken forfatning de møder frem i.

De to hold vil formentlig angribe kampene på to forskellige måder. Rødovre vil gerne være i boldbesiddelse og Århus vil gerne lurer på kontra, det skal derfor bliver yderst interessant at se, hvordan Rødovre får konverteret den forventet større mængde boldbesiddelse eller om Århus kan straffe Rødovre med deres lynhurtige opløb.

LÆS MERE: Head-2-Head: Rødovre FC – Århus FK

Floorballportalen.dks bud på seriens udfald: Rødovre i 3 kampe.

Kampprogram:

Kamp1 – 1. maj kl. 14:00 Århus FK – Rødovre FC

Kamp2 – 8. maj kl. 14:00 Rødovre FC – Århus FK

Kamp3 – 9. maj kl. 12:00 Rødovre FC – Århus FK (evt.)