Kvinde U19 landstræneren: – Vi er tæt på kulminationen efter to og et halvt år!

U19 Kvindelandstræner Søren Frederiksen i aktion

Floorball Danmark genoprettede i sommeren 2019 U19 landsholdet for kvinder, efter det ellers var blevet lukket ned nogle år tidligere. Til at stå i spidsen for holdet og genrejsning af projektet blev Søren Frederiksen og Jan Jacobsen udvalgt.

De to nordjyske herrer har i en lang årrække beskæftigede sig med pige og kvindefloorball på alle niveauer både lokalt i Frederikshavn Blackhawks og nationalt under Floorball Danmark.

Tilbage i 2019 var der dog ingen der kunne forudse hvilke udfordringer der lå ud i fremtiden, med den stadigt igangværende Corona-pandemi. Det har krævet en del arbejde at gøre for trænerteamet og Floorball Danmark, hen over de sidste par år, men efter et godt samarbejde og stor omstillingsparathed er U19 kvindelandsholdet nu kun tre uger væk fra første store mål, VM-kvalifikationen i Estland om en billet til VM-slutrunden i New Zealand 2022.

LÆS MERE: U19-landsholdet udtaget til VM – Se truppen her!

Floorballportalen.dk har haft en snak med landstræner Søren Frederiksen om hele processen:

– Efter næsten to og et halvt år og 76 spillere er pigerne nu så tæt på kulminationen. Med VM kvalifikationen i Tallinn Estland ventende om et par uger. Forud er gået regionstræninger, landsholdssamlinger og ikke mindst Coronatræning. Flere af pigerne har skulle holde sig i gang på en helt anden måde end de har plejet, med træning hjemme i klubberne.

– Under Corona-nedlukningen har der været sat fokus på det fysiske og ikke mindst det mentale, som virkelig er blevet sat på prøve. Denne periode har naturligvis krævet en del omstilling for pigerne, men også hos træner og lederteamet omkring holdet.

Søren Frederiksen fortæller at der grundet nedlukning og restriktioner at det har været nødvendigt at aflyse adskillige samlinger, men med god hjælp fra Floorball Danmark er det lykkedes at få indhentet noget af det tabte i sær hen over denne sommer:

LÆS MERE: Vurdering: Herreligaens transfersommer

– Floorball Danmark med Cecilia di Nardo og Carsten Provstgaard i spidsen, har været meget omstillingsparate, hvor samlinger er blevet forberedt, for kort tid efter at blive aflyst, om og om igen. Alle pigerne der har været inde over dette forløb har taget træningen og udfordringerne forskelligt op. Det har givet os muligheden for at se andre sider af pigerne, hvor nogle har flyttet sig meget, og andre der har stået stille og måske endda gået tilbage i deres udvikling.

– Der er blevet aflyst seks samlinger, hvilket har gjort det sværere for pigerne og os trænere at forberede os, men nu står vi med en endelig trup og kun én samling fra vores første store mål, VM kvalifikationen.

Målet til VM-kvalifikationen fortæller Søren Frederiksen er at skaffe sig en plads ved slutrunden i 2022 i New Zealand, men den rutinerede træner er dog godt klar over der kan vente hans hold en svær opgave:

– Det er klart en målsætning for os, at booke en billet til New Zealand, hvilket vil kræve en første- eller andenplads i Tallinn. Det bliver en kæmpe udfordring for holdet. Vi skal møde hjemmeholdet Estland, Ungarn og Italien. Det er modstandere vi glæder os til at møde, samtidig med at vi har stor respekt for dem.

Holdet nærmer sig også en gameplan, fortæller Søren Frederiksen, hvor der er arbejdet meget med det taktiske de sidste par samlinger:

LÆS MERE: Benløse FC ansætter udviklingskonsulent i deltidsstilling

– Der er kommet mere styr på det taktiske, efter to samlinger før og under sommerferien hvor holdet var samlet i først tre dage, derefter fem dage, hvor der blev spillet et par kampe, der kunne afsløre, hvor vi er udfordret og ikke mindst hvor vi står stærkt.

– Vi har en samling tilbage inden vi skal afsted, den samling skal bruges på at finde mulige kæde sammensætninger, øve powerplay og boxplay. Vi har et hold der er bestående af en del unge lovende spillere, men også piger der har fået ansvar i Select Kvinde Floorball Ligaen, derudover har vi Anna Habersatter, der til daglig bor og spiller i Schweiz og Cecilie Crolly der spiller i Sverige, slutter.

VM-kvalifikationen finder sted i Tallinn, Estland i dagene 8. – 11. september og har deltagelse af fire nationer: Danmark, Italien, Ungarn og Estland. De to bedste lande i gruppen kvalificere sig til VM i New Zealand 2022.