Lærke Nyholm Rafn: – Savnet til holdkammeraterne er størst

Lærke Nyholm Rafn i kamp for Frederikshavn Blackhawks. Foto. Privat

Lærke Nyholm Rafn spiller til daglig i AaB Floorball i Select Kvinde Floorball Ligaen og er en af de spillere, der er blevet ramt af de nye retningslinjer på grund af Covid-19. Lærke er til daglig bosiddende i Frederikshavn og kan derfor ikke deltage i den ugentlige træning med sine holdkammerater i AaB Floorball. Lærke har dog lagt en plan, som sikre hun ikke falder bagud i forhold til holdkammeraterne i AaB Floorball:

– Dette foregår på den måde, at jeg tager 2-3 løbeture om ugen for at holde konditionen, samt at jeg tager 1-2 dage med noget fysisk træning for at vedligeholde styrken. Den fysiske træning er varierende i forhold til vejr, overskud og hvad der lige er plads til.

Et er det fysiske aspekt af organiseret floorball træning, det andet er det mentale aspekt ved isolationen. Lærke mærkede ret hurtigt, at manglen på det sociale samvær med holdkammeraterne satte større spor end forventet:

– Det at skulle træne herhjemme har selvfølgelig haft en vis betydning. Man kommer hurtigt til at savne det sociale, som man ellers har på holdet. Samtidig det at både spillerne og trænerne ikke er der til lige at presse en til sit ypperste. Man har generelt også mere overskud, når det gælder træningen med holdet. Dog skal konditionen og styrken vedligeholdes, da jeg forhåbentlig kommer tilbage, når kommunerne åbner op igen.

Logistikken omkring Lærkes hjemmetræning blev håndteret i samråd med AaB Floorball og Lærke, som langt hen af vejen havde stor medbestemmelse i hvordan hjemmetræning skulle foregå:

– I starten meddelte jeg selvfølgelig, at jeg ikke ville have mulighed for at møde op til træning, inden kommunerne var åbnet op igen. Her fik jeg god og positiv respons. Vi fik snakket om hvad jeg skulle træne herhjemme, samt lidt af hvordan det generelt har haft en indflydelse på min hverdag. Samtidig var de gode til at gøre, så jeg også havde lysten til at forsætte med at træne herhjemme. Efter hver uge har jeg tænkt mig at informere trænerne om min træning herhjemme, så de også kan følge med i det og komme med indskud.

Lærke skiftede inden denne sæson fra lokalrivalerne, Aalborg Flyers FC, til AaB Floorball og har i denne sæson spillet 6 kampe for AaB i Select Kvinde Floorball Ligaen samt én enkelt kamp i pokalturneringen.