Laura de Fries: – Forventer at udvikle mig yderligere i Malmö

Laura de Fries fra Frederiskhavn Blackhawks i SFL 20/21. Foto: Helge Overgaard

En af de største profiler i dansk kvindefloorball, Laura de Fries, blev i går præsenteret som ny spiller i Malmö FBC – Malmö huserer til daglig i Sveriges bedste række, SSL. Floorballportalen har taget en snak med Laura om skiftet til Malmö samt hendes forventninger til hendes ophold i det svenske:

– Jeg har forventninger om, at jeg kommer til at udvikle mig rigtig meget, og ikke mindst lære fra alle de dygtige spillere der er på holdet. Det gælder både teknisk, men helt sikkert også fysisk. Jeg følte at nu var tidspunktet hvor jeg skulle prøve kræfter af i Sverige, og selv om det bliver en stor omvæltning at bo i et andet land og skulle spille på et helt andet niveau, så er min sult efter det så stor, at jeg glæder mig rigtig meget til at komme af sted.

Det var igennem hendes kommende holdkammerat i Malmö, Cecilia Di Nardo, at skiftet til Malmö kom på plads:

– Det var gennem Di Nardo at jeg fik kontakt til klubben tilbage i februar, fordi hun vidste at jeg gerne ville til Sverige og spille. Hun satte mig i kontakt med træneren, hvor jeg så var til to prøvetræninger derovre og derefter tog mit valg ret hurtigt.

Laura løfter samtidig sløret for, at der var svenske klubber i spil inden valget faldt på Malmö FBC – Et valg der taget ovenpå en god mavefornemmelse samt et godt kendskab til klubben i forvejen:

– Jeg havde kontakt til andre klubber i Sverige, inden jeg fik kontakt til Malmø. Mit valg endte dog på Malmø, fordi jeg har kendskab til klubben, og ved hvor en god klub det er. Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse efter prøvetræningerne derovre, og derfor var jeg ikke i tvivl om at jeg gerne ville spille der.

Som tidligere nævnt, så er det en af de største profiler der forlader dansk floorball denne sommer. Laura tager samtidig afsked med Frederikshavn Blackhawks efter en sæson, som gerne måtte have sluttet med en DM-Finale:

– Jeg er ærgerlig over at vi ikke kom til at spille den dm finale, efter at være blevet nr. 1 i vestrækken, men set ud fra det unge hold vi stod med, så synes jeg virkelig det er sejt at vi fik de flotte resultater i løbet af sæsonen. Dog havde jeg ønsket for os, at vi havde stået i enten en pokal- eller dm finale. Det synes jeg at vi havde fortjent.

Personligt er Laura ikke helt tilfreds med den netop overståede sæson, men fortæller dog samtidig, at hun føler hun har udviklet sig i takt med det øgede ansvar hun har fået på et ungt hold i Frederikshavn:

– Personligt har det langt fra været min bedste sæson, men jeg har udviklet mig i og med at jeg fik mere ansvar efter coronapausen, og jeg pludselig stod som en af de ældste og mere rutinerede på holdet.