Laura de Fries: – Håbede at jeg kunne slutte med en DM-finale for Blackhawks

Foto: Thomas Krogh Photography

Frederikshavn Blackhawks gik ind til slutspillet, som topseedede hold fra vest-rækken. Den seedning holdt desværre ikke for nordjyderne, der måtte se sig slået i to kampe i semifinalen af et stærkt Århus FK-hold. Frederikshavn Blackhawks stjernespiller Laura de Fries følte på trods af nederlaget at Frederikshavnerne leverede en rigtig god kamp i lørdagens kamp2:

– Jeg synes virkelig at 2. semifinale var en helt anden kamp for vores vedkommende, i forhold til den kamp vi spillede nede i Århus sidste weekend. Vi kommer med en helt anden gejst og vilje, og spiller egentlig en rigtig fin kamp og kommer frem til mange chancer. Dog mangler vi lige det sidste, og får ikke sat de scoringer, som vi gerne vil, blandt andet i powerplay. Der må man bare sige at Århus’ målmand står en rigtig god kamp. Den kunne have gået begge veje i overtiden, men ender desværre ikke til vores fordel.

Nu hvor der står sommerferie på programmet, er det tid til at reflektere lidt over hvad sæsonen bød på af op- og nedture:

– Man kan næsten dele vores sæson op i to. Vi starter ud med et rigtig stærkt hold og over tre kæder, blandet med rutinerede og unge spillere, og står efter coronapausen med et meget ungt hold, hvor vi bliver nødt til at hive ungdomsspillere op. Nogle af de unge spillere, som førhen ikke behøvede tage så meget ansvar, skulle pludselig være en del af de rutinerede kræfter og fik større ansvar. Til trods for det, så bliver vi nummer 1 i rækken, hvilket jeg tror de færreste havde regnet med (inklusiv os selv), reflektere Larua de Fries og fortsætter:

– Vi slår både AaB og Århus efter pausen, og derfor synes jeg det er mega ærgerligt at vi ikke formår at slå Århus i de semifinaler, og komme i den DM finale som vi alle sammen brændte så meget for at stå i. Desværre bliver det ret tydeligt i de vigtige kampe, at vi mangler rutinen på holdet.

Med den forspildte chance for at stå i DM-finalen med hendes Frederiskhavn Blackhawks, er det nu slut for Laura de Fries i det nordjyske, der drager videre, og derfor havde den danske landsholdsspiller naturligvis håbet på mere i sin sidste sæson i Frederikshavn i denne omgang:

– Nu er det min sidste sæson i Blackhawks, og derfor havde jeg et kæmpe ønske om at stå i DM finalen med holdet, men jeg er stadig pisse stolt over det vi har formået og at alle de unge spillere stepper op og tager en kæmpe del i de flotte præstationer vi har gjort gennem sæsonen.

Hvor turer nu går hen for den elegante forward, med de sjællandske rødder, vil hovedpersonen dog ikke selv ud med:

– Jeg regner med der kommer en afklaring inden for et par uger, så må vi se hvad det bliver til.