Ledertalent forløb skal skabe hele mennesker

Foto: Rungsted-Hørsholm FK

Rungsted-Hørsholm Floorball Klub har i fire år kørt et forløb for ungdomsspillere, hvor de kan uddanne sig, som trænere og dommere i klubben. Forløbet hedder “Ledertalent”. Klubbens håb er, at det kan være med til at skabe klubbens fremtidige trænere og dommere, og dermed styrke grundlaget for en stærkere klub.

Floorballportalen.dk har taget en snak med formand for Rungsted-Hørsholm FK Stephan Grey, om Lederaspirant-forløbet og hvad det giver klubben at bruge ressourcer på dette.

LÆS MERE: Benløse klar til at præsentere holdet

– I Rungsted Hørsholm Floorball Klub er det en del af klubbens værdigrundlag på ungdomssiden at udvikle hele mennesker. Ledertalent konceptet har netop til formål, at give dem med særlige kompetencer nogle muligheder for at udvikle og afprøve sig selv på nogle andre områder end selve sporten, siger Stephan Grey og fortsætter:

– For klubben er det også en måde at sikre vi også i fremtiden har de fornødne ressourcer på trænersiden. For klubben har dette været afgørende fordi det ellers ikke havde været muligt at have vækst – da vores succes jo bunder i nogle kompetente og dedikerede trænere, som kan være kulturformidlere. Til dette har de mange trænere, som har været igennem vores ledelsestalentforløb været essentielt. I dag udgør 30 pct af vores trænere af nogen, som på et tidspunkt har stiftet bekendtskab med forløbet, som nu har kørt i fire år.

LÆS MERE: De sidste brikker på plads hos Rødovre FC

Rungsted-Hørsholm FK har skruet et forløb sammen, som skaber mulighederne for at kunne komme godt rundt i sporten og anskue den fra forskellige vinkler, det uddyber Stephan Grey her:

Overordnet set er konceptet delt i 2 forløb, der kører parallelt og som samlet set udgør det fulde forløb, som strækker sig henover 12 måneder. I perioden vil den enkelte komme på 2*1 dags ekstern undervisning og vil efter afslutningen have en dommer og træner uddannelse på trin 1. I uddannelsen til dommer vil den enkelte få en af klubbens erfarne dommere som vejleder i hele perioden. Det er forventningen, at den enkelte til sidst i forløbet vil komme til at dømme enkelte kampe, men altid sammen med den der er ens vejleder, forklarer Stephan Grey og tilføjer:

– I uddannelsen til træner vil den enkelte blive koblet på et hold, som hjælpetræner og den pågældende træner for det pågældende hold vil ligeledes fungere, som vejleder. Det er forventningen, at den enkelte sidst i forløbet vil skulle planlægge og gennemføre en træning selvstændigt, men at der altid vil være en erfaren træner tilstede.

LÆS MERE: Mike Trolle skifter også til SSL!

Den Nordsjællandske floorballklub ønsker at forløbet skal være for alle ungdomsspillere i klubben, det starter dog med, at det er deres ungdomsstræner, som indstiller dem til bestyrelsen i klubben der her efter står for den endelige udvælgelse. Det fortæller Stephan Grey mere om her:

– Det er bestyrelsen der i sidste ende godkender de udvalgte, men det er ungdomstrænerne der indstiller til bestyrelsen. Kriterierne for udvælgelse er subjektive, men følgende forhold indgår i vurderingen:

– Kommunikation- og formidlingsevner

– Empati

– Respekt

– Motivation og lyst

Efter 12 måneders forløb er håbet fra klubben, at der står nogle mere hele unge mennesker, der er bedre rustet til at yde en indsats i klubben og ude i den store Verden. Responsen fra ledertalenterne og ikke mindst deres forældre har dog været yderst positiv, siger Stephan Grey:

– Vi har fået en meget positiv respons både fra forældre og spillerne, som har været igennem forløbet. Mange af dem er blevet faste trænere efterfølgende, hvilket jo er den bedste anerkendelse, men der er også eksempler på at det har givet spillere en større selvtillid og lyst til at tage ansvar, hvilket jo er en del af hele formålet. Selvom der ikke er et økonomisk incitament til at starte med, så vil man jo som træner og dommer kunne tjene lidt ved siden af, hvilket også er positivt, slutter formanden for Rungsted-Hørsholm Floorball Klub af.

Hvis man vil læse mere om forløbet kan se en beskrivelse på Rungsted-Hørsholm Floorball Klubs hjemmeside, som du finder HER!