Let sejr til Frederikshavn Blackhawks

Jonathan Velgaard fra Frederikshavn Blackhawks og Jonas Johansen fra SEIF Tornados i kamp i SFL 20/21. Foto: Helge Overgaard

Hektisk indledning på opgøret mellem Strandby og Frederikshavn med en del spil frem og tilbage. Gæsterne fik kampens første overtal efter blot 49 sekunder – Overtallet førte dog ikke til noget. Efter udvisningen fik gæsterne bedre fat i spillet og havde flere længere angreb i Strandbys zone. Strandby arbejdede dog godt og holdte gæsterne fra de helt åbne chancer.

Der kom gang i målscoringen efter godt 7 minutter, da gæsternes Anton Madsen sendte et flot trækskud ind bag hjemmeholdets målmand. Glæden over føringen varede dog kun 40 sekunder for gæsterne, da Emil Kajgaard udlignede til 1-1 til stor glæde for de mange fremmødte. På dette tidspunkt havde gæsterne sat sig tungt på opgøret og Strandby var sjældne gæster i offensiv zone.

Det store spillemæssige overtag til gæsterne blev omsat til en scoring til 2-1 efter 14 minutter ved Frederik Nielsen. Op til målet havde gæsterne stort set taget patent på boldbesiddelsen, men havde problemer med, at spille sig frem til de helt åbne chancer. Strandby havde indtil scoringen forsvaret sig flot, men manglede den nødvendige energi til, at være en trussel den anden vej.

Blot 7 sekunder før pausen blev det 3-1 til gæsterne – Målet blev scoret af Frederik Lentz, som lidt heldigt fik bolden ind hjemmeholdets målmand. Der skete ikke yderligere i en 1. periode, som Frederikshavn dominerede.

Hjemmeholdet fra Strandby indledte 2. periode meget frisk og forsøgte, at ligge et højere pres på gæsterne. Det stressede frederikshavnerne en smule, men ikke nok til, at værterne kunne komme frem til den helt store chance. Gæsterne fik dog redet af stormen af sig og kunne efter 3 minutter udbygge føringen til 4-1, da Jonathan Velgaard sendte Frederik Nielsens fine aflevering i kassen.

Strandby fik bragt sig tilbage i kampen, da Kris Jensen udnyttede et tvivlsomt dømt straffeslag til stillingen 2-4 efter godt 5 minutter. Gæsterne svarede dog hurtigt igen blot 2 minutter senere, da målscoren til 4-1, Jonathan Velgaard, sendte bolden i mål til 5-2. En kold klud i ansigtet på hjemmeholdet, som ellers havde fået fat i kampen igen.

Frederikshavn tog, efter scoringen til 5-2, igen fat i taktstokken og trykkede hjemmeholdet langt tilbage på banen. Gæsterne tilspillede sig flere gode muligheder og scorede fortjent til 6-2 efter 12 minutter ved Rasmus Larsen. Hjemmeholdets smalle trup virkede mere og mere mærket af gæsternes konstante pres og det faktum, at de skulle bruge så meget energi på, at forsvare.

Med lidt under 4 minutter tilbage af 2. periode satte gæsterne endnu en pind på tavlen, da Jesper Schmidt sendte et flot trækskud bag Casper Eiersted i Strandby målet. Trods et par fine muligheder til begge hold, så blev der ikke lavet flere mål i 2. periode, hvorfor stillingen inden 3. periode var 7-2 til Frederikshavn.

De sidste tyve minutter var knap nok sat i gang før gæsterne kom på 8-2 – Målet blev scoret af Kasper Kajgaard. Efter den tidlige scoring havde Strandby flere længere angreb og kunne med lidt held hav reduceret gæsternes føring. Målet udeblev dog og Frederikshavn blev igen spilstyrende.

I takt med perioden skred frem, så faldt tempoet i kampen betragteligt. Strandby fik mere boldbesiddelse uden det førte til de helt store chancer. Gæsterne virkede tilfredse og stillede sig, af samme grund, lidt længere tilbage på banen.

Det blev 9-2 til gæsterne efter 9 minutter, da Magnus Nyeng scorede efter en hurtig omstilling. Selvom gæsterne havde løftet foden fra gaspedalen, så var det dem med de største chancer i opgøret. Hjemmeholdet havde ikke kræfterne til, at fastholde bolden i længere perioder og det endte ofte med boldtab på midten af banen, hvilket gæsterne hele tiden søgte, at udnytte.

Ved indgangen til de sidste 5 minutter af kampen var billedet det samme, som i de første 55 minutter. Frederikshavn var i kontrol og lavede endda deres 10. mål i kampen efter godt 16 minutter ved Nicolai Flyvholm.

Frederikshavn i de sidste minutter flere gode muligheder til, at udbygge føringen, men der skete ikke mere i kampen og gæsterne kunne derfor hente en sikker sejr på 10-2 i det første semifinaleopgør.