Ligaklubber: – Vi har lavet aftale om forsvarlig opstart!

Benløse FC & Frederikshavn Blackhawks

Da Sunds Seahawks’ cheftræner Mathias Nordmann igår udtalte at hans hold ikke mente det gav mening at spille floorball igen, allerede, skabte det en del røre i floorballmiljøet.

LÆS MERE: Sunds Seahawks: – Hvis vi spiller, er det under protest

Sagen er nemlig den at alle ligaklubberne på både kvinde og herresiden i sidste uge besluttede at lave en protokol for opstart af turneringen igen og dermed skabe grundlagdet for at der igen kan spilles floorball igen i landets bedste rækker.

Benløse FC og Frederikshavn Blackhawks stiller sig uforstående over for Sunds Seahawks udmelding oven den proces alle klubberne har været en del af de sidste par måneder og har sendt følgende pressemeddelese til Floorballportalen.dk:

LÆS MERE: Disse coronakrav skal ligaklubberne løfte

Sunds har den 11. februar meldt ud på Floorballportalen, at hvis holdet stiller op i herrernes mellemspil, er det under protest mod genopstart af turneringen på grund af Corona-situationen.

I Benløse og Frederikshavn fik vi vinterkaffen galt i halsen, da vi læste den historie.

Ligaklubberne har sammen med Floorball Danmark holdt møder om netop opstart af turneringen. Senest den 1. februar, hvor den fælles beslutning blev opstart den 3. marts og DM-finaler den 5. juni. En plan, der naturligvis kan afspores af nye restriktioner.

Lad os få fakta på plads:

  • Sundhedsmyndighederne tillader spil i de højeste rækker indenfor hver idrætsgren. Floorball Danmark er løbende i dialog med DIF, der er i kontakt med myndighederne. Der bliver også spillet liga volleyball og 1. divisionshåndbold som eksempler på andre rækker, hvor spillerne ikke lever af deres sport. 
  • Derfor har Floorball Danmark sammen med ligaklubberne lavet en protokol for forsvarlig opstart. En protokol, der bl.a. er baseret på Dansk Basketball Forbunds erfaringer. Den indebærer for eksempel, at alle spillere og ledere skal testes mindst en gang om ugen.

LÆS MERE: Ligaerne starter igen – Final4 flyttes til april

Der er naturligvis altid en risiko for smittespredning, og det tager vi meget seriøst. Vi kommer dog til at leve med Corona en rum tid endnu, og det er vores opfattelse, at tiden er moden til ligafloorball igen på forsvarlig vis.

Det er op til den enkelte klub og spiller, om man vil deltage under de aftalte forhold. Og for at være helt ærlig Sunds: At spille under protest?

Enten er I med, og deltager inden for protokollens rammer. Ellers er I ude, og så kan I naturligvis pege fingre af os andre bagefter, hvis der sker en smittespredning.

Vi tager vores sport seriøst, og vi tager Corona meget seriøst. Det er forsvarligt at starte op nu med en kalkuleret risiko og grønt lys fra Floorball Danmark, DIF og sundhedsmyndighederne.