Lille floorballklub i herligt radioindslag

Den lille floorballklub TSG Floorball Fighters der er placeret i Guldborgsund kommune på Lolland-Falster fik tirsdag eftermiddag masser omtale på radiokanalen P4 Sjælland.

I indslaget på den regionale radionkanal blev den lokale floorballspiller Benny Andersen interviewet om hvad det betyder for ham at det igen er muligt at kunne spille floorball indendørs. Du kan lytte til det ca. tre minutter lange indslag nedenfor:

TSG Floorball Fighters blev stiftet i 2016 og er en klub med ca. 35 medlemmer, fordelt på tre hold; Kidz Team (10-16 år), Voksne 16+ (mindst 16 år) og et genoptræningshold. Genoptræningsholdet bruges til at sluse de personer ind, som deltager på Guldborgsund kommunes genoptræningsforløb for personer der har været ramt af alvorlige skader eller sygdomsforløb.

En af TSG Floorball Fighters stiftere Sara Aimi Christensen fortæller lidt om holdet:

– Forløbet med genoptræning er noget der kører hele tiden. Vores samarbejde med Guldborgsund kommune har medført at mere end 10 personer, herunder Benny som var i P4, er fortsat over på vores genoptræningshold, hvor vi tilbyder træning til samme målgruppe som på kommunens forløb, men med lidt mere floorballindhold.

Sara Aimi Christensen fortæller videre at der i TSG Floorball Fighters arbejdes på at oprette hold for andre målgrupper:

– Som noget nyt efter sommerferien starter vi et samarbejde op med Guldborgsund kommune og danske veteraner, hvor vi skal have et floorball hold for veteransoldater og deres pårørende, derudover forsøger vi også at oprette et hold for mænd med diabetes.

I det hele taget lægges der en stor indsats fra den lille klub i lokalsamfundet for at udbrede kendskabet til floorball og udnytte de gode fordele der er ved at dyrke motion igennem floorball:

– Ud over de hold jeg lige fortalte om, er vi lige nu igang med et samarbejde med Guldborgsunds kommunes uddannelsessteder med et forløb, som hedder “Kick”*, hvor vi en gang om ugen er ude og undervise i floorball, på de forskellige uddannelses steder. Typisk underviser vi en klasse tre-fire gange før vi afslutter miniforløbet og starter et nyt op. Dette forløb kører lige nu på andet år, slutter Sara Aimi Christensen til Floorballportalen.dk

* Forløbet “Kick” er et tværgående aktivitetsprojekt Guldborgsund Kommune har igangsat på tværs af alle foreninger i kommunen, for at få aktiveret de unge og få dem til at melde sig ind i foreningslivet.