Martina Mörch: – Det handler om ikke at give op

Martina Mörch med bolden for Malmø FBCs Division 1 hold. Foto: Privat

Lørdag eftermiddag fik Danmark endnu en spiller på holdkortet i verdens bedste floorball liga SSL. Martina Mörch blev i løbet af ugen “kaldt op” fra Malmø FBCs division 1-hold til SSL-holdet og var med på bænken i udekampen mod Täby Innebandy.

LÆS MERE: SSL-Highlights: Di Nardo afgjorde med et minut igen

Fra Höllviken til Malmø

Den danske landsholdsspiller er 23 år og er igang med sin 8.sæson i Malmø FBC. I 2012 valgte hun at skifte klub fra Höllvikens IBF til Malmø FBC i forbindelse med hun kom ind på floorballgymnasium:

– Jeg skiftede til Malmö samme år som jeg kom ind på floorballgymnasiet, så det her er min ottende sæson i den magenta trøje.

Herfra har Martina Mörch stille og roligt arbejdet sig videre i systemet fra U16 holdet til junior allsvenskan og videre til division 1-holdet der fungerer som “rugekasse” for SSL holdet.

– Siden jeg skiftede til Malmö så har jeg bare klatret stille og roligt fra F16, til JAS, til div1 og nu er jeg så oppe og træne på SSL niveau. Det handler bare om at ikke give op og at blive ved med at kæmpe!

Martina Mörch med bolden for Malmø FBCs Division 1 hold. Foto: Privat

Og kæmpe, det har Martina Mörch. I denne sæson fik hun muligheden for at komme til at træne med SSL-holdet fra starten af sæsonen, og det har hun gjort næsten hele sæsonen undtagen en kort pause:

– Jeg har trænet nærmest 100% med SSL-holdet siden sommertræningen startede i slutningen af april 2020. Når grundspillet gik igang i september trænede jeg med både division 1 og SSL, indtil division 1 blev sat på pause i oktober. Derfra har jeg igen trænet 100% med SSL-holdet indtil nu.

LÆS MERE: OVERBLIKKET: Disse danske kvinder har fået debut i SSL

Chancen på SSL-holdet

Chancen på SSL-holdet er opstået efter flere backer på SSL-holdet er blevet skadet og det har altså åbnet muligheden for Martina Mörch, der blev meget overrasket da træneren ringede og tilbød hende chancen for at komme med SSL-holdet:

– Jeg kan nok bedst beskrive det som en kombination af chok, lettelse og glæde. Det kom selvfølgelig, som en kæmpe overraskelse og jeg glædede mig helt vildt. Det var også bare fedt at føle at træneren også tror på mig og begynder at se noget potentiale i mig.

Martina Mörch med bolden for Malmø FBCs Division 1 hold. Foto: Privat

Det blev desværre ikke til spilletid for Martina Mörch i lørdagens kamp for Malmø FBC, planen var ellers hun skulle ind lave aflastende skift hen i mod slutningen af kampen, men kampen udviklede sig til at blive tæt drama, som desværre umuliggjorde Mörchs debut:

– Planen var at jeg skulle skulle hjælpe til med aflastning i slutningen af kampen, men sådan blev det ikke, da kampen lige pludselig blev lidt for spændende. Men jeg håber på at få chancen for at komme på banen snart, slutter Martina Mörch til Floorballportalen.dk

Malmø FBC vandt kampen med 7-6 over Täby Innebandy, og det var med en anden dansker i hovedrollen. Cecilia Di Nardo afgjorde kampen med sit andet mål i matchen, kun et minut før tid.