Mellemspilsoptakt: Benløse FC

Foto: Benløse FC

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold i Select Herre Floorball Ligaen efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

Kadencen skal holdes

Benløse FC og mange følgere af Select Herre Floorball Ligaen var i tvivl om, hvor de forsvarende mestre stod inden denne sæson. Tabet af Mathias Glass var forventet at have større betydning, end det har vist sig at have.

Nuvel, førstekæden på Midtsjælland har ikke samme styrke, men bredden er steppet op, således har både anden- og tredjekæden været mere produktive i flere aspekter af grundspilskampene i efteråret.

Trænerteamet Lytje og de Fries har kæmpet lidt med konstellationerne i kæderne, men virker til at have et godt billede af, hvordan det skal se ud når det for alvor går løs i mellemspillet.

Benløse har vist flot spil igennem hele grundspillet og kun meget få bump har der været. Nu skal øst-rækkens bedste hold vise at de kan holde kadencen i mellemspillet.

Profilerne

Daniel Nygaard: 8 kampe, 8 mål, 3 assister, 11 points

Jesper Roland: 6 kampe, 3 mål, 9 assister, 12 points

Emil Brixager: 7 kampe (keeper)

Benløse råder over ligaens bedste keeper i Emil Brixager og har en kæmpe fordel i forhold til de øvrige mandskaber i mellemspillet på lige præcis den position. Derudover kan de fremvise, måske de bedste på hver deres position lige nu, landsholdsbacken Daniel Nygaard og landsholdscenteren Jesper Roland.

LÆS MERE: David de Fries: – Vi skal op i gear igen

Statistikken

Powerplay: 4. bedst i ligaen. 8 mål/15 forsøg (53,33%)

Boxplay: 4. bedst i ligaen. 11/17 undertal klaret (64,71%)

Grundspillet: 8 sejre og 0 nederlag (1. plads i øst)

Målscore: 61-34 (+27)

Floorballportalen.dk mener…

Benløse FC skal naturligvis være et af de fire hold, som deltager i semifinalerne i marts måned. Kvaliteten og bredden gør at det ikke kan være anderledes.

Der er dog et par spørgsmål, som skal besvares på Midtsjælland. Jesper Roland har været genereret af en skade i løbet af grundspillet, kan den holde til det øget pres i mellemspillet? Er kædesammensætningerne på plads?

Benløse har holdet til at gå hele vejen og med tilgangen af SSL-spiller Mikkel Christensen er der tilsat yderligere kvalitet, det skal blive interessant at se Benløse mod den anden store guldkandidat Frederikshavn Blackhawks på Sport Live d. 9 januar.