Mellemspilsoptakt: Frederikshavn Blackhawks

Foto: Frederikshavn Blackhawks

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold i Select Herre Floorball Ligaen efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

Tiltrængt nye udfordringer

Frederikshavn Blackhawks gik ubesejret igennem grundspillet i vest. Sunds Seahawks var tæt på en enkelt gang, men mislykkedes i tredje periode.

Blackhawks har set gode ud. Tre kæder plus det løse har rullet på i alle kampe undtagen i meget få momenter. Modstanden har været so-so og derfor er det nok meget godt der, står tre nye modstandere og venter på Andreas Glads tropper i mellemspillet, i hvert fald for motivationens skyld.

Det skal blive rigtig interessant, om nogen af de sjællandske hold kan stikke en kæp i hjulet for vest-rækkens nummer 1, som har spillet bredt og med stor selvtillid hidtil i sæsonen.

Første svar på det spørgsmål kommer allerede d. 9 januar når Benløse gæster Arena Nord i den første TV-kamp for mellemspillet.

Profilerne

Nicolai Flyvholm: 9 kampe, 17 mål, 12 assister, 29 points

Kasper Kajgaard: 8 kampe, 15 mål, 11 assister, 26 points

Dennis Torp: 9 kampe, 6 mål, 3 assister, 9 points

Det er et offensivt festfyrværkeri Frederikshavn Blackhawks kan præsentere, men nøglen bag denne offensiv står spillere som Dennis Torp blandt andet. Torp er en stærk allround spiller, som dækker de tre bagerste positioner fremragende og giver arbejdsro fremad banen til fx. Flyvholm/Kajgaard.

LÆS MERE: Andreas Glad: – Ser frem til udfordringen

Statistikkerne

Powerplay: Bedst i ligaen. 14 mål/22 forsøg (63,64%)

Boxplay: 2. bedst i ligaen. 15/21 undertal klaret (71,43%)

Grundspillet: 8 sejre og 0 nederlag (1. plads i vest)

Målscore: 101-26 (+75)

Floorballportalen.dk mener…

Frederikshavn Blackhawks skal i semifinalen og det kommer de også. Der er ganske enkelt for meget kvalitet på mandskabet i nord til det ikke skal lykkes.

Når det så er sagt, vil der for cheftræner Andreas Glad være en opgave i at aflæse øst-holdene, som han og Blackhawks ikke har mødt i denne sæson. Der er en noget anden kvalitet af modstandere, der venter end den Frederikshavn har mødt i vest-rækken.

Blackhawks har rullet på tre kæder i hele grundspillet og det bliver ikke anderledes i mellemspillet. Den store bredde kan blive en fordel, ved skader, formnedgang og taktiske udspil.

Første match er mod Sunds d. 6 januar i Multicenter Sunds, vinder Frederikshavn der, er de allerede 5 points foran Sunds – vigtig match i forhold til semifinalerne.