Mellemspilsoptakt: Hvidovre Attack FC

Hvidovre Attack FC logo. Foto: Hvidovre Attack FC

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold i Select Herre Floorball Ligaen efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

Bredden kan blive et problem

Hvidovre Attack FC lagde stærkt fra land med en pokalsejr over Benløse, men siden da, har maskinen med de mange landskampe og DM-titler ikke kørt optimalt.

Cheftræner Oscar Eklund har fra start valgt at det er rutinen der skal satses på. Han mener ganske enkelt ikke at de unge har niveauet til at udfylde en rolle endnu.

Der er masser rutine og erfaring at finde på Hvidovre-holdet, holdet har dog ikke ramt sit topniveau endnu. Derudover er Marko Krogsgaard og Claus Nisbeth ude med skader på ubestemt tid. Krogsgaard formentlig for sæsonen, i mens Nisbeth kan komme tilbage i mellemspillet.

I de sidste kampe i grundspillet så man at bredden der spilles på, kan blive et problem for Hvidovre. Eklund hoppede selv ind og ud af lineuppen, og i flere tilfælde spillede man kun på tre backer og der kom Hvidovre i ressource problemer i slutningen af kampen.

LÆS MERE: Jannik Engelhardt: – Vi arbejder på at blive mere stabile

Profilerne

Jannik Trolle: 8 kampe, 2 mål, 12 assister, 14 points

Emil Odfeldt: 7 kampe, 5 mål, 1 assist, 6 points

Kenneth Danielsen: 8 kampe, 12 mål, 3 assister, 15 points

Jannik Trolle er den største profil på profilrigt Hvidovre-hold. Trolle spiller i alle situationer og i de afgørende kampe i grundspillet, spillede landsholdsbacken op i mod 40 minutter pr. kamp.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

Statistikken

Powerplay: 6. bedst i ligaen. 6 mål/24 forsøg (25,00%)

Boxplay: Bedst i ligaen. 15/18 undertal klaret (83,33%)

Grundspillet: 5 sejre og 3 nederlag (2. plads i øst)

Målscore: 47-46 (+1)

Floorballportalen.dk mener…

Hvidovre er på papiret et semifinalehold, men nederlaget til Vanløse og deres knap så overbevisende afslutning på grundspillet gør at de andre hold formentlig ser muligheder mod Hvidovre.

Spillet med bold plejer at være en af de største styrker man kan hæfte på Hvidovre, men det har haltet i grundspillet. Til gengæld har forsvaret virket robust og effektiviteten i boxplay er ligaens bedste.

Der skal scores mere, men det hænger sammen med linjerne oven for. Bliver spillet med bold bedre, kommer der flere mål på kontoen.

Bredden kan gå hen og blive et problem, hvis der kommer flere skader og reserverne ikke får mere tillid.