Mellemspilsoptakt: SEIF Tornados

Foto: SEIF Tornados

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

Vigtige lærepenge

SEIF Tornados står over for deres første mellemspil. Holdet kvalificerede sig via en sikker tredjeplads i vest-rækken af Select Herre Floorball Ligaen. Det er blot Tornados anden sæson i den bedste række, alene af den årsag er det stærkt at de er med i det fine selskab.

Man må dog også sige at holdet var et stykke foran et meget ungt og erfarent BFC Vendsyssel hold og lige så langt efter de to storhold Frederikshavn Blackhawks og Sunds Seahawks.

Der var gode momenter i grundspillet, men man er fortsat et stykke fra at kunne sætte 60 minutters stærk floorball sammen og så er fundamentet stadig skrøbeligt, så når der kommer dårlige perioder koster det ekstra dyrt.

Det er tvivlsomt om det unge Tornados-mandskab kommer til at vinde nogle kampe, men til gengæld vil de få nogle vigtige lærepenge frem i mod den kommende sæson.

LÆS MERE: Mark Reinert: – Stor tro på egne evner

Profilerne

Jonas Johansen: 8 kampe, 7 mål, 14 assister, 21 points

Jacob Olsen: 8 kampe, 14 mål, 4 assister, 18 points

Emil Kajgaard: 8 kampe, 9 mål, 3 assister, 12 points

De tre største profiler på Tornados-mandskabet er alle offensive spillere. Især Jacob Olsen trådte frem i rampelyset i efteråret og med sine 14 mål var han en af de positive overraskelser.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

Statistikken

Powerplay: 5. bedst i ligaen. 4 mål/11 forsøg (36,36%)

Boxplay: 6. bedst i ligaen. 9/16 undertal klaret (56,25%)

Grundspillet: 3 sejre og 5 nederlag

Målscore: 45-59 (-14)

Floorballportalen.dk mener…

SEIF Tornados bliver helt sikkert et spændende bekendtskab og med et offensivt fokus sikkert også et underholdende bekendtskab at følge. Vi forventer at Tornados får det svært i alle deres kampe og næppe kommer til at spille med om sejren i mere end et par tilfælde.

Vigtige lærepenge kan dog være altafgørende for næste sæsons udvikling og derfor er kampene i mellemspillet på ingen måde ligegyldige.

To parametre skal dog forbedres kraftigt hvis Tornados skal have mulighed for point i mellemspillet. Forsvaret er ikke godt, duelspillet halter og Tornados er ikke gode nok til at stå i mod i længere perioder.

I spillet med bold skal der større tålmodighed ind i opspillet og troen på egne evner skal styrkes igennem stærkere relationer spillerne i mellem, samt en simpel gameplan fra trænerteamet.

Strandby-holdet skal nok få scoret nogle mål, spørgsmålet er bare om de kan score nok til at vinde kampe i mellemspillet?