Mellemspilsoptakt: Sunds Seahawks

Foto: Sunds Seahawks

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold i Select Herre Floorball Ligaen efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

De sidste procenter skal findes frem

Sunds Seahawks ligner umiddelbart en sikker slutspilsdeltager. De har profilerne til at spille med om medaljer, men ambitionerne går i retning af en DM-finale.

I grundspillet lykkedes det ikke for Seahawks at slå ærkerivalerne fra Frederikshavn Blackhawks og derfor er det åbenlyst at der mangler nogle procenter for at midtjyderne opfylder egne ambitioner.

Mikkel Skov har leveret points på samlebånd, det samme med Morten Handgaard. Men både taktikken og profilerne synes at forsvinde i for lange perioder i de vigtige og tætte kampe. Sådan var tendensen i hvert fald mod Blackhawks i grundspillet.

Sunds’ cheftræner, Mathias Nordmann har forhåbentlig ønsket sig værktøj i julegave, da der skal skrues og justeres lidt på nogle parametre for at Sunds kan spille op i mod Blackhawks og Benløse i en hel kamp.

Profilerne

Mikkel Skov: 8 kampe, 20 mål, 15 assister, 35 points

Morten Handgaard: 8 kampe, 8 mål, 12 assister, 20 points

Kristoffer Handgaard: 8 kampe, 10 mål, 7 assister, 17 points

Morten Handgaard er trådt et skridt frem i hierarkiet hos Sunds og vist sig flot frem. Især i kampene mod Blackhawks har Handgaard vist han er klar til max ansvar i de vigtige spilsituationer.

LÆS MERE: Mathias Nordmann: – Målsætningen er en semifinale

Statistikken

Powerplay: 2. bedst i ligaen. 12 mål/19 forsøg (63,16%)

Boxplay: 8. bedst i ligaen. 4/9 undertal klaret (44,44%)

Grundspillet: 5 sejre og 3 nederlag (2. plads i vest)

Målscore: 74-31 (+43)

Floorballportalen.dk mener…

Sunds får alletiders mulighed for at sende et statement fra første fløjt, når Frederikshavn Blackhawks gæster Sunds Multicenter i første match i mellemspillet.

En sejr i denne match vil give masser selvtillid og ikke mindst sende et signal til de øvrige hold, om at Sunds er klar. Det vil samtidig også være en god mulighed for at eliminere eventuelle usikkerhedsmomenter fra grundspillet, hvor man tabte alle tre opgør til Frederikshavn.

Offensiven og powerplayet fungerer fint, i mens forsvaret og boxplayet har manglet kynisme i nogle situationer, spørgsmålet er bare om det koster i offensiven at få bragt defensiven op på højeste niveau?

Unge Mathias Mikkelsen i målet er med sine kun 16 år den yngste keeper i mellemspillet og han skal have optimale betingelser for at levere på højeste niveau.