Mellemspilsoptakt: Vanløse Floorball

Foto: Vanløse Floorball

Mellemspillet. Det er den tid på året, hvor alle hold skal stå skarpest og være i bedst mulig form. Floorballportalen.dk kigger de seks hold i Select Herre Floorball Ligaen efter i sømmene inden det går løs med første kamp d. 6 januar.

LÆS MERE: Floorballpodcast #5: Herreligaens grundspil og mellemspil

Semifinalen kan blive en mulighed

Sikke en afslutning på grundspillet Vanløse Floorball leverede. Det unge mandskab er stille og roligt blevet bedre og bedre i takt med at resultaterne også har flasket sig.

Især sejren over Hvidovre på 8-4 var imponerende. Det er også med udgangspunkt i netop den kamp, at man let kan forestille sig at en semifinale kan ende med at blive en mulighed for Vanløse, hvis de kan fortsætte deres takter.

Grundspillet i øst-rækken viste at alle hold var rykket nærmere hinanden og hvis Vanløse kan tage deres momentum med ind i mellemspillet, er det ikke utænkeligt at de kan overraske Sunds og Hvidovre, som de fleste forventer skal i semifinalerne.

Vanløse skal nok gøre et godt indtryk, men kynismen og evnen til at justere i gameplanen skal være knivskarp.

Profilerne

Fredrik Sjöstedt: 8 kampe, 6 mål, 11 assister, 17 points

Nicolai Børner: 8 kampe, 4 mål, 10 assister, 14 points

Johan Selander: 7 kampe, 8 mål, 4 assister, 12 points

Fredrik Sjöstedt blev kåret til “efterårets profil” i grundspillet og han er måske ligaens bedste spiller lige nu. Som back skaber han ro i de bagerste geledder og det giver mere frihed til de offensive profiler på holdet, hvor spillende træner Johan Selander har set god ud sammen med Nicolai Børner.

LÆS MERE: Johan Selander: – Realistisk at gå efter en semifinale

Statistikken

Powerplay: 8. bedst i ligaen. 3 mål/16 forsøg (18,75%)

Boxplay: 3. bedst i ligaen. 14/21 undertal klaret (66,67%)

Grundspillet: 5 sejre og 3 nederlag

Målscore: 52-49 (+3)

Floorballportalen.dk mener…

Vanløse Floorball bliver formentlig den “frække dreng i klassen”. Med en aggressive tilgang i spillet uden bold og mange hurtige afslutninger, er de måske det mest direkte hold i mellemspillet.

Vi forventer at Vanløse holder fast i deres udvikling og dermed bør de have muligheder for at kunne slå Hvidovre igen, som de gjorde i grundspillet, og måske også drille Sunds. De bør være et niveau over SEIF Tornados.

Special teams har det unge Vanløse-mandskab ikke mestret specielt godt i grundspillet. Selv en tredjeplads i boxplay er ikke vildt imponerende, da de lukker mål ind, hver tredje gang de får en udvisning.

Powerplayet var ligaens næstmest ineffektive og det har både Fredrik Sjöstedt og træner Johan Selander påpeget SKAL blive bedre, når det gælder kampene i mellemspillet.

Det store spørgsmål er, kan Vanløse holde fast i deres udvikling og spille med i 60 minutter i de tætte kampe eller får de udfald?