Mikael Karlberg: – Vi får mulighed for at teste vores taktik

Foto: Thomas Krogh Photography

Landstræner Mikael Karlberg har fredag eftermiddag udtaget sin trup til den kommende landsholdssamling, hvor landsholdet skal spille tre træningskampe mod tre stærke modstandere. Selvom tre kampe på en weekend lyder af meget, så forklarer Karlberg hvorfor det er blevet sådan:

– Weekenden i september handler i første omgang om at vi skal få spillet nogle træningskampe. En af de vigtigste punkter, som vi kom frem til i vores evaluering af VM i 2018, var at vi spillede for få træningskampe inden VM. Med tanke på Covid-19 har det været svært at planlægge landskampe, så vi fik tidligt på plads at spille kampe mod Höllviken og Malmö FBC. Deres niveau svarer til top 4 & top 8 nationer til VM, hvilken giver os rigtig gode kampe. Herefter planlagde Sveriges “U23” landshold en samling samme weekend som os, så det passede både dem og os at spille en kamp.

LÆS MERE: Herrelandsholdet til de kommende landskampe udtaget

– Ved denne weekend får vi mulighed for at spille flere kampe i træk, præcis som det er til VM. Vi får muligheden for at møde hold, der spiller floorball på højt niveau, og vi får muligheden for at teste vores taktik og vores kæder mod gode modstandere, som vi bagefter kan bruge i vores analyse til at forbedre vores spil yderligere frem til VM.

Landsholdets modstandere i weekend 4.-6. september:

Guldsteget
Fredag møder herrelandsholdet “Guldsteget”, som er Sveriges talentudviklingsprogram, for potentielle fremtidige herrelandsholdsspillere.
De møder derfor spillere, der spiller på højeste niveau i den Svenske Superliga, SSL.

Kampen starter kl. 19.30.
Det svenske forbund livestreamer kampen. Du kan købe den for 79 SEK her.

Höllviken IBF
Lørdag møder herrelandsholdet Höllviken, som spiller i den Svenske Superliga. Det er denne klub vores landsholdsspillere, Mike Trolle, Mathias Glass & Lukas Eldholm spiller til dagligt samt her vores landstræner Mikael Karlberg er træner.

Kampen starter kl. 15.00

Malmö FBC
Søndag møder herrelandsholdet Malmö FBC, som spiller i Allsvenskan, altså den næsthøjeste liga i Sverige.

Kampen starter kl. 13.30

– Alle kampe spilles uden tilskuere. Der arbejdes på livestreaming ved kampen Malmö FBC & Höllviken IBF.