Mikael Karlberg: – Vi har brug for at være i endnu bedre fysisk form

Mikael Karlberg under kampen mod Estland ved VM 2018. Foto: Martin FLOUSEK, IFF

Herrelandsholdet spillede i weekenden tre træningskampe i mod Team Guldsteget(Sveriges udviklingslands hold), SSL-holdet Höllviken IBF og Allsvenskan holdet Malmø FBC. Alle kampe blev tabt med hhv. 9-1, 10-5 og 6-4.

Floorballportalen.dk fangede landsholdets svenske cheftræner Mikael Karlberg til en snak om weekenden og ikke mindst hvad fremtiden bringer nu, hvor VM er udskudt i ca. et år.

I har lige spillet tre træningskampe imod svensk modstand – hvad er du tilfreds med og hvad skal forbedres?

– Jeg er meget tilfreds med dele af kampene. De første 30 minutter imod Sverige er klart godkendt. De første 10 minutter i første periode, samt de sidste 10 minutter i anden periode imod Höllviken er jeg også tilfreds med. Den første halvdel af kampen imod Malmö er jeg tilfreds med.

Vi har spillet 3 kampe på mindre end 48 timer og det viser at vi har brug for at være i endnu bedre fysisk form for at have kræfter til at spille godt i alle kampene. Jeg synes også at vi byder modstanderne på for mange enkle mål og vi har også bruge for at komme til flere afslutninger for at kunne score flere mål.

Er det nogen spiller der har skillet sig ud i løbet af sommeren og det tidlige efterår?

Der er mange spillere der er rigtigt gode og som har taget store skridt i sin udvikling. Det vil ikke være fair at pege på enkelte spillere men jeg er tilfreds med det høje niveau de yngre spillere kommer med. Det er også meget positivt at vi har 4 danske spillere i SSL (Svenska Superligan) i den kommende sæson og er også meget tilfreds med at de ældre spillere på holdet viser en høj motivation.

Du er også assistenttræner til SSL-holdet Höllviken – hvordan gør du for at holde dig opdateret på den danske liga?

Jeg er fan af Benløses Youtube-udsendelser hvor jeg kan følge kampe på nettet. Jeg har også nogle kontakter som jeg har dialog med og som giver mig input på dygtige spillere. Ved nogle tilfælde, som når topholdene mødes, prøver jeg at tage over sundet og se kampene live.

Hvad er den største forskel på Danmark og verdenseliten og hvad skal der til for at Danmark kommer op på det niveau?

Sammenligner man os med top 4, så har top 4-holdene spillere der spiller flere hårde og svære kampe mod bedre hold. Hvis vores landsholdsspillere ville spille på et Allsvenskt hold i Sverige som trænede 4 gange om ugen og spillede 1-2 hårde kampe om ugen så havde vi fået en enorm udvikling. Som det er i dag så bliver det en kæmpeforskel for en dansk ligaspillere at spille ligakamper sammenlignet med at spille imod et top 8-hold i en landskamp.

Hvilke tanker gør du dig omkring at VM bliver udskudt?

Det er da trist at VM bliver udskudt, men jeg har fuld forståelse for beslutningen og det giver os ekstra tid til forberedelse, med det vi har brug for at arbejde med. Vi fik mange svar på hvad vi skal forbedre i weekenden.

Hvad har du at sige til de spillere der har et håb om at komme med i truppen næste år og som hidtil ikke været med i forberedelserne?

Der findes selvfølgelig en mulighed for dem der ikke er med i truppen lige p.t. når VM bliver udskudt, men jeg føler mig meget tilfreds og tryg med den stamme vi har. Der er findes dog altid plads til dygtige og formstærke spillere.