Nordheim-show da Hvidovre bookede billetten til Pokalfinalen 2021

Jonas Nordheim i kamp for Hvidovre Attack FC i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

SEIF Tornados – Hvidovre Attack FC 4-8 (1-2, 1-5, 2-1)

Sidste gang SEIF Tornados og Hvidovre Attack FC mødtes endte det i kæmpe drama, med en afgørelse i kampens sidste minutter.

Dagens match startede afventende, det var tydeligt at begge mandskaber ikke ville give nogle lette muligheder op til modstanderen og det gav et fastlåst kampbillede, hvor de to holds opspil havde svært ved at trænge igennem det andet holds forsvarslinje.

Alligevel fik kampen et hurtigt mål. Jonas Nordheim løb i ryggen på Tornados backerne i en spilvending, og det gav Kenneth Danielsen mulighed for at spille Nordheim helt fri og så var det 1-0 til Hvidovre efter tre minutters spil.

LÆS MERE: Frederikshavn Blackhawks måtte kæmpe for sejren

Hvidovre udbyggede deres føring til 2-0 nogle minutter senere. Et alt for passivt Tornadosforsvar så bare til da Frederik Kobberup gik på ydersiden af forsvaret. Her sendte landsholdsbacken kuglen ind bag Casper Eiersted i Tornadosmålet til 2-0.

Tornados kom frem til et par sporadiske chancer efterfølgende men det blev aldrig rigtig farligt. De bolde som kom ind på mål, tog Kasper Eriksen sig af i sikker stil.

I den anden ende var Casper Eiersted ved at gøre tingene rigtig slemme for hans hold, da et udkast røg direkte i benene på en Hvidovrespiller, der fik sendt kuglen hurtigt videre til en helt fri Mathias Hørby der dog ikke ramte bolden præcist og dermed undgik Tornados med nød og næppe at komme ned 3-0 tidligt i kampen.

I stedet for 3-0 blev det en reducering til 2-1 efter 14 minutters spil. Andreas Nygaard kom afsted i en kontra, men fik ikke afsluttet. Bolden røg ud i hjørnet hvor Nygaard trak lidt op i banen og sendte et skud på kassen, hvor lille lynhurtige Jacob Olsen styrede bolden i mål.

LÆS MERE: Copenhagen i finalen efter stærk anden periode

Første periode blev nøjagtig så tæt som forudset, men med et lille plus til Hvidovre, der spillemæssigt virkede mere oven på.

Tornados indledte anden periode skidt. Først var det Jonas Johansen der pådrog sig en udvisning. Hvidovre fik i første omgang ikke konverterede powerplaymuligheden til scoring, men det gjorde de, da Kris Jensen fik en udvisning i forlængelse af Johansens udvisning.

Netop Jonas Johansen havde alle muligheder for at få eksperedet bolden væk tæt ved eget mål, men mislykkedes og i stedet kunne Mathias Hørby spille Jonas Nordheim helt fri til scoring og en 3-1 føring til Hvidovre. En utraditionel powerplay scoring, men en vigtig en!

Hvidovres Frederik Kobberup drev bolden frem, men hårdt presset tabte han bolden efter han mistede balancen, hvilket gav Tornados en tre-mod-en sitaution, der dog blev misbrugt.

Midtvejs i kampen satte Hvidovre turboen til. Først var det “frederikshavnerforbindelsen” Jonas Nordheim og Mathias Hørby der sørgede for 4-1 og kort efter fangede Hørby, Tornadosbacken Frederik Østervang på det forkerte ben, så sidstnævnte måtte sætte en tung tackling der kostede en fem-minutters udvisning.

LÆS MERE: AaB Floorball i finalen efter stærk præstation

Den udvisning blev dyr.

Hvidovre scorede to gange inden for de første to minutter af udvisningen. Først ved Frederik Kobberup og siden ved Jonas Nordheim, der scorede sit tredje mål i kampen. 6-1 og pludselig så det rigtig skidt ud for Tornados.

Inden Tornados blev fuldtallig, lykkedes det Emil Kajgaard at score i undertal. Kajgaard sled sig fri og sendte bolden ind bag Kasper Eriksen til 6-2.

En lille opmuntrin til Tornados efter en svær periode, hvor tingene ikke var gået deres vej.

Energien blev dog hurtigt slået ud af det hårdtprøvet Tornados mandskab igen. Hvidovres Mathias Hørby scorede uassisteret til 7-2 kort inden anden periode sluttede. En stærk anden periode for Hvidovre, der viste høj effektivitet i powerplay, hvilket de ikke har været helt så skarpe til tidligere i sæsonen.

LÆS MERE: Holdopstillinger: SEIF Tornados – Hvidovre Attack FC

Inden tredje periode skiftede Tornados målmand. Unge Frederik Røhl-Grønbech kom ind og erstattede en ellers udenmærket Casper Eiersted.

Tornados indledte tredje periode med en kæmpe chance til Emil Kajgaard, der måtte se Kasper Eriksen hive en kanon redning op for at holde bolden ude af målet.

Hvidovres Kenneth Danielsen fik kort efter en to-minutter udvisning og denne blev straffet benhårdt af Tornados, da Jacob Risager sendte kuglen i mål. Knap var bolden givet op før den igen lå inde bag Kasper Eriksen i Hvidovremålet. Emil Kajgaard slog en løs bold i kassen midt for mål til en ny reducering. 7-4 og lige pludselig var Tornados med igen, stadig med 16 minutter tilbage på klokken.

Intensiteten steg ikke underligt efter de to hurtige scoringer og det var et Tornados hold der pludselig begyndte at tro på muligheden for en sejr igen. Muligheden blev ikke mindre efter ni minutter i tredje periode, da Anders Grønborg fra Hvidovre blev udvist i to minutter. Det blev dog et powerplay fra SEIF, der slet ikke spillede og de havde kun et enkelt skud på mål.

Med fem minutter igen lukkede kampens store profil Jonas Nordheim kampen, med sit fjerde mål til 8-4. Målet kom efter et lynhurtigt opløb af Nordheim der ganske enkelt sprintede for alt og alle med bolden og lagde den ind bag Røhl-Grønbech.

Hvidovre er dermed Pokalfinalen 2021 mod favoritterne fra Frederikshavn Blackhawks der slog Rødovre FC i deres semfinale.