Ny struktur for damernes SFL 20/21

Foto: Thomas Krogh Photography

Floorball Danmark har løftet sløret for en ny damestruktur i øst, for sæsonen 20/21.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det at finde en struktur i damerækkerne som tilfredsstiller alle, er ikke nemt. Her er spredningen både niveau og ambitionsniveau meget stor. Nogle hold vil spille mange kampe pr. måned, mens andre lidt færre. Og da nederlagene mod topholdene kan blive lidt store, så er lysten til at spille de kampe ikke så stor hos de øvrige hold.

LÆS MERE: Kom tæt på oprykkerne i damernes SFL

Lavede man en tradionelt rækkeopdeling, med en liga, 1. og 2. division, så ville man have en liga bestående af tre hold, og en stor 1. division, da der er en stor mellemgruppe, som vil vælge netop denne række.

I den forgangne sæson 19/20, spillede man et grundspil, hvor alle møder hinanden en gang. Desværre betød det at de resterende 10 hold, som ikke gik i slutspillet, allerede sluttede deres sæson i slutningen februar.

Til den nye sæson har Floorball Danmark lyttet til de klubber, hvis sæson stopper tidligt, og har forlænget sæsonen i den nye struktur 20/21, ved at lave et 1. divisions spil i stævneform.

LÆS MERE: Træner situationen pt. i Select Dame Liga øst og vest

Du kan læse en mere dybdegående forklaring af det nye koncept HER!

I den vestlige del af Danmark, er der desværre kun fire hold i Select Floorball Ligaen. Derfor er det blevet besluttet at disse hold spiller fire gange i mod hinanden i løbet af sæsonen inden slutspillet starter.

Der er dog ikke kommet en konceptforklaring endnu fra Floorball Danmark på denne del af turneringen.