Optakt: 1. division Øst

Foto: Thomas Krogh Photography

Der var tæt løb i toppen af 1. division Øst i sidste sæson. Både Hafnia FC og Rungsted-Hørsholm FK sluttede med syv sejre og et nederlag. Hafnia endte dog på toppen, da Rungsted havde måtte bruge overtid til at vinde den ene af deres kampe. Men hvordan ser det egentlig ud i denne sæsons 1. division Øst? Vi tager et kig på holdene nedenfor:

  • Hafnia FC
  • Rungsted-Hørsholm FK
  • Helsingør FT
  • Herlev FC
  • CBS Sport
  • Copenhagen FC2

Hafnia FC

Hafnia FC spillede sig via kvalifikationsspillet til en plads i denne sæsons Select Floorball Liga, men takkede nej tak. Fokus for amagerkanerne er ikke på ligaspil, men at have det sjovt. Og det må man gå ud fra de har? Holdet har vundet 1. division de seneste sæsoner og spiller en god omgang floorball godt hjulpet på vej af kæmpe profiler i de tidligere landsholdsspillere Jesper Schow og Nikolaj Parbo. Schow i sær har holdt et helt afsindigt pointsnit og er ofte den afgørende faktor, for om de øvrige hold har en chance for point i kampene mod Hafnia.

Spørgsmålet der presser sig på her er, kan det aldrende hold blive ved med at holde de øvrige hold stangen? Teknikken og erfaringen er der, men hvad med fysikken.

Rungsted-Hørsholm FK

Rungsted har en klar vision om at ville op og spille med i ligaen inden for nogle år. Men kan de fortsætte udviklingen. Sidste sæson trådte de helt frem og udfordrede Hafnia, men fik også klø i et par af de indbyrdes opgør. Peter Hjermind er ny træner og det skal blive spændende at se om det kan give holdet det ekstra boost i udviklingen. Flere og flere unge spillere får spilletid og de skubber stille og roligt til de ældre spillere i kampen om spilletid.

Stabilitet og udvikling er nøglerne for Rungsted, men er det nok til at tage skridtet op og for alvor udfordre det rutinerede Hafnia mandskab om den endelige sejr i 1. division?

Helsingør FT

Helsingør har efter par år i ligaen brugt de sidste to sæsoner på at finde sig selv igen. Der er igangsat et spændende generationsskifte, som dog stadig er et par år væk fra at være endelig gennemført. Derfor ligger der stadig en stor byrde på holdets ældre spillere om at holde gryden i kog. Det bliver næppe en topplacering i rækken, men på de gode dage er Helsingør et hold, som både taktisk og teknisk kan spille op med de bedste hold i 1.division.

Bredden kan godt drille nordsjællænderne lidt, og i et par kampe i sidste sæson var det en smal trup som mødte op. Men mon ikke de unge spillere, som træner med, får mulighed for at snuse til seniorfloorball?

Herlev FC

Manglende ungdomshold gør at Herlev ikke står over for et organisk generationsskifte inden for de næste par år. Det er en skam for den ellers tidligere storklub. Holdet har en relativ bredtrup, men tendensen har været at jo længere man er kommet ind i sæsonen jo færre spillere har der været i kamptruppen. Herlev har en ambitiøs træner i Mikkel Hansen og han tager fat på sit andet år som træner i Herlev. Kan man for alvor se hans arbejde komme til udtryk?

Herlev mangler stabilitet og top på deres hold for at de for alvor kan blande sig i topstriden, mindre kan dog også gøre det, så hvis de gulblusede spillere finder melodien, så kan de godt sætte en fin sæson sammen.

CBS Sport

Det helt store spørgsmålstegn i 1. division Øst er altid CBS Sport. Handelsskoledrengene har over fire-fem sæson opbygget et ret fint hold og floorballkunnen. De har tilmed slået alle hold i rækken over årene og har vist at de kan spille floorball. Flere tidligere ligaspillere har også været forbi holdet og senest har Bertram Skotte (tidligere Copenhagen FC) været en profil i nogle sæsoner. Men i sidste sæson begyndte det at halte gevaldigt for CBS. Flere opgør blev spillet med trupper på 7-8 spillere og spillet så ikke lige så stabilt ud som tidligere.

Spørgsmålet er derfor helt klart. Hvilke spillere har CBS til rådighed til den kommende sæson? Meget ligesom Team Århus og Odense FC i 1. division Vest kan de blive forstærket af “studiespillere” fra Sverige og andre europæiske lande.

Copenhagen FC2

Stærkt mandskab der træder ind i 1. division Øst. Copenhagen FCs liga reserver får spilletid på højeste niveau. Copenhagen FC vandt seneste en træningskamp mod Rungsted-Hørsholm med 6-3 og har derfor allerede bevist at de er kommet for at spille med om en topplacering. Vil uden tvivl være et stærkt indslag i rækken, men det er et meget ungt hold, og manglende rutine kan komme til at koste nogle points. Derudover kan det også variere hvilke spillere holdet stiller op, i forhold til hvad ligaholdet har af mangler.

Spiller hurtigt og kan slå alle hold i rækken, spørgsmålet er bare om de noget mere rutinerede hold i 1. division kan håndtere de unge gutter fra Valby?