Optakt: 1. division Vest

Foto: EFC

Frederikshavn Blackhawks ligareserver vandt suverænt sidste sæsons 1. division Vest. Men i år er Århus FK ude af ligaen og har rykket deres første hold ned i 1. division og dermed kan der måske komme lidt hårdere modstand til de overlegne nordjyder, der vandt alle kampe i sidste sæson.

Vi tager et kig alle holdene i dette års 1. division Vest:

  • Frederikshavn Blackhawks 2
  • Sunds Seahawks 2
  • ÅFK
  • Esbjerg Sharks
  • Odense Floorball Club
  • Team Århus

Frederikshavn Blackhawks2

Frederikshavn Blackhawks2 er et ungt, men rigtig stærkt hold. Sidste år var holdet fyldt med spillere, som stod på spring til ligaholdet. Holdet er tilsat nogle af de ældre spillere, som har spillet liga før. Blandingen af ungdommens gå-på-mod og talent, blandet med erfaringen fra nogle ex-liga spillere gjorde holdet til suveræne vindere i sidste sæson. Blackhawks2 spiller hurtigt og har et klart koncept, og man kan tydeligt se at der er en rød tråd fra 1. holdet til 2. holdet.

Spørgsmålet er nu, hvor mange spillere er rykket op eller har skiftet klub i jagten på spilletid i ligaen? En klar kandidat til at vinde 1. division Vest.

Sunds Seahawks2

Ligesom med Blackhawks2 er Seahawks2 et hold fyldt med unge spillere, som er på vej mod en liga karriere. Det er unge spillere, krydret med et par ældre rutinerede spillere. På dagen kan Sunds være et skræmmende hold fyldt med en masse talent, som kan gøre ondt på alle holdende i rækken. Det unge mandskab viste dog tegn på manglende rutine i nogle kampe, hvor de ramte noget modvind, og så var fokus mere på at angribe end at forsvare, hvilket til tider kostede nogle dumme baglænsmål.

Seahawks2 har fået et års mere erfaring, så spørgsmålet hos dem er, kan de spille mere kynisk også når de rammer modvind i kampe mod kvalificeret modstand, og hvor mange spillere er rykket op i ligatruppen?

Århus FK

Efter et par år i ligaen er Århus FK tilbage i 1. division. De tabte deres kamp i 1. runde af pokalturneringen til divisionskollegaerne fra Odense FC, men havde også kun startet træning 14 dage inden. Derfor skal man passe på med at ligge for meget i dette resultat. Holdet besidder flere rigtig dygtige spillere, blandt andet tidligere landsholdsspiller Lars Skytte, samt flere med ligaerfaring.

Spørgsmålene omkring Århus FK går mest på, hvad er der tilbage af spillere i truppen, som har været med i ligaen? Hvis holdet har tabt mange spillere, skal der startes forfra og hvad kommer det til at koste af points i 1. division?

Esbjerg Sharks

Esbjerg Sharks har i de senere år arbejdet målrettet med deres ungdomsafdeling og det begynder at bære frugt nu, hvor de på deres første hold nu har en god blanding af unge og rutinerede spillere, med liga og landsholdserfaring. Esbjerg spiller meget direkte og fysisk floorball. Dette er noget som kan stå lidt i kontrast til især Sunds og Frederikshavn. Men den lidt mere fysiskprægede stil, gav i sidste sæson alle de øvrige hold problemer. Sharks tabtes blandt andet kun med 8-5 til Blackhawks2.

Spørgsmålet for Esbjerg er, er de klar til at tage skridtet op i toppen af 1. division? Målet for Esbjerg Sharks er uden tvivl liga på et tidspunkt, men holdet er givet ikke helt klar endnu, men det bliver spændende, hvor langt vestjyderne er noget i deres projekt.

Odense FC

Odense FC er en svær størrelse at vurdere. I nogle sæson modtager holdet flere universitets studerende fra især Sverige og Norge. Her kan der være alvorlige forstærkninger Odense at hente. Det ser dog ikke sådan ud i år og derfor må det forventes at Odense meget lig sidste sæson, kommer til at skulle kæmpe hårdt for deres point i rækken. De spiller lidt ud fra samme præmisser som Esbjerg, med en kontrabaseret fokus, hvor det skal gå hurtigt mod mål og mange fysiske dueller. På de gode dage kan holdet godt drille toppen, men det kræver at alle stempler ind.

Odense FC skal bevise at de har lært noget fra sidste sæson, hvis ikke de skal slutte i den nederste halvdel.

Team Århus

Team Århus har upside til at slutte i top 3 i 1. division Vest målt ud fra sidste sæson, men usikkerheden om hvilken trup der møder op i Århus i denne sæson gør det svært, at sammenligne. Klubben havde flere udenlandske spillere på holdet i løbet af sæsonen, og deri består usikkerheden. Holdet sluttede i sidste sæson på en andenplads men i et felt hvor fire klubber lå inden for to points. Det bliver svært for Team Århus at gentage den bedrift med ærke og lokalrivalerne Århus FK tilbage i rækken efter et par år i ligaen.

Kan Team Århus holde sammen på truppen fra sidste sæson, tilsat et par spillere, er holdet en kandidat til top3 ellers kan det let ende med en plads i den nederste halvdel.