Optakt: 2. division Vest

Faceoff i kampen mellem Randers og Team Århus i pokalturneringens 2. runde. Foto: Randers Raptors FC

2. Division Vest Nord

Vi kigger i første omgang på kredsen i den nordligste del af Jylland. AaB Floorball stiller op med 2 hold i denne kreds, hvoraf det ene består af de spillere, der spillede for AaBs ligamandskab i den seneste sæson. Netop det mandskab har fået tilgang af Patrick Jessen og Rasmus Rasmussen, der begge gør comeback samt den italienske landsholdsspiller, Elia Muller. Elia Muller er hentet til AaB fra SSV Diamante Bolzano. Disse forstærkninger gør AaB til en af favoritterne til, at tage 1. pladsen i kredsen.

En anden kandidat til 1. pladsen er det ambitiøse hold fra Sæby Floorball. Sæby har op til den kommende sæson hentet flere spændende spillere samt hentet nyt blod til trænerbænken i form af Keld og Anders Bering samt Peter Flyvbjerg Thomsen som holdleder. Spillende assistenttræner, Anders Bering, har udtalt sig meget positivt om Sæby Floorballs chancer i den kommende sæson og håber at holdet kan spille lige op med AaB og måske tage en sejr i et af de to indbyrdes opgør.

Efter det ene AaB hold og Sæby er der et relativt jævnt felt med 5 hold, der alle kan tage point fra hinanden og måske drille de to favoritter på en god dag. Et af de hold er Aalborg Flyers FC, der henover sommeren legede med tanken om, at overtage AaBs plads i landets bedste række. Disse planer faldt dog til jorden og er indtil videre skrinlagt, men bestemt ikke opgivet.

De sidste 4 hold i kredsen er breddeholdene fra Fr. havn Blackhawks, AaB Floorball, Brønderslev Hot Shots og Strandby/Elling IF. Det er, som altid, svært at sætte breddeholdene ind i kredsen overfor de andre hold, da spillermaterialet ofte kan variere. Der er dog ingen tvivl om, at breddeholdene vil give de øvrige hold kamp til stregen og muligvis kunne skabe en overraskelse eller to.

2. Division Vest Midt/Vest

I det midtvestjyske støder vi ligeledes på en særdeles spændende kreds. Udover breddeholdene fra Århus FK og Sunds Seahawks består kredsen af Viborg Saints, Arnes Corner, Randers Raptors, Herning Pirates og Ry Floorball.

Arnes Corner lå i den seneste sæson godt til i toppen af samme kreds inden nedlukningen og må forventes, at være en del af topstriden i den kommende sæson. Herning, Randers og Ry var en del af det brede midterfelt i den seneste sæson i samme kreds – De tre hold har uden tvivl flyttet sig en del henover sommeren og kan muligvis blande sig i kampen om de øverste pladser i kredsen.

Viborg Saints er tilbage i 2. Division efter, at de i den seneste sæson gik ubesejrede igennem 3. Division med 5 sejre i ligeså kampe og en målscorer på 31-12. Det skal blive spændende, at se om Viborg Saints kan tage springet og drille nogle af de mere etablerede hold i 2. Division.

2. Division Vest Syd

Den sydligste del af Jylland er naturligvis også repræsenteret med en kreds i 2. Division. Etablerede hold som Sønderborg, Gørding, Bjerre 2000, HMIF Blackbirds og breddeholdene fra Esbjerg Sharks og Odense FC får i den kommende sæson selskab af det nyoprykkede hold fra Starup Ducks samt Kolding Grizzlies.

Esbjerg Sharks 2, Sønderborg og Gørding var en del af toppen i den seneste sæson og må regnes som kandidaterne til de samme pladser i den kommende sæson. Det bliver spændende, at se om Kolding og Starup kan gå direkte ind og skabe lidt uro i kredsen fra dag 1.

Starup kommer ind til den kommende sæson med fin selvtillid, da de inden nedlukningen i sidste sæson førte deres kreds i 3. Division foran gode hold fra Glejbjerg og Esbjerg Sharks.