Optakt: 3. division Vest

Foto: Privat

Sommeren er ovre og de 30 hold i 3. Division Vest er så småt ved, at være klar til sæsonstart. De 30 hold er fordelt i 6 kredse med 3 kredse i Nord, 2 kredse i Syd og en enkelt kreds i det midt- og vestjyske. Her følger et kort overblik over de enkelte kredse.

3. DIVISION – NORD

I kreds 1 i Nord finder vi Sindal Dragons og tre breddehold fra henholdsvis Sæby Floorball, Grindsted & Uggerhalne IF og Aalborg Flyers FC. En åben kreds med en lille favoritværdighed til Sindal Dragons omend den er meget lille.

I kreds 2 støder vi på breddehold fra Sindal Dragons, Brønderslev Hot Shots og Aalborg Flyers FC, mens Pandrup Allstars er det eneste 1. hold i kredsen. Igen en åben kreds, hvor det dog må forventes at Sindal Dragons 2 går en svær sæson i møde mod tre dygtige mandskabet.

Den 3. kreds består af Valsgård Vikings, Haubro Tigers, IK Frem Sønderup/Suldrup , Grindsted & Uggerhalne IF og et enkelt breddehold fra AaB Floorball. Grindsted & Uggerhalne IF træder et skridt ned i forhold til sidste sæson, hvor de spillede i 2. Division. På den baggrund må Grindsted & Uggerhalne IF være favorit til, at tage 1. pladsen i kredsen.

Valsgård, Haubro og IK Frem spillede i den samme kreds i den seneste sæson og her var det meget lige mellem de tre hold – Hvis de tre hold har taget et skridt fremad henover sommeren kan det godt bliver svært for Grindsted & Uggerhalne IF. AaBs breddehold er lidt en dark horse i dette selskab.

Haubro Tigers (Blå) mod Starup Ducks(Gul) Foto: Privat

3. DIVISION – MIDT

Den eneste kreds i det midt- og vestjyske finder vi flere spændende hold. Snejbjerg Snipers imponerede stort i deres pokalsejr over Aalborg Flyers FC og det må forventes de kan blande sig i toppen i denne kreds.

Grenaa Gladiators FC er en gammel bekendt af dansk floorball med en historie der dateres helt tilbage til midt 90erne – Grenaa Gladiators FC toppede i sidste sæson 3. Division Vest Syd, kreds 1 foran blandt andet Team Århus 2 før nedlukningen og må ligesom Snejbjerg forventes, at blive en del af toppen af kredsen i den kommende sæson. De øvrige hold i kredsen er Mørke/Randers, Hørning IF, Lystrup Floorball og netop Team Århus 2.

Grenå Gladiators FC. Foto: Michael Bengtson

3. DIVISION – SYD

Den sydligste del af Jylland er naturligvis også repræsenteret med to fine kredse i 3. Division Vest. I kreds 1 gør de to nye hold Nordenskov Rangers og Ribe FK de etablerede hold Glejbjerg Polar Bears, Blue Wings Floorball og Esbjerg Sharks 3 selskab i den kommende sæson.

De tre sidstnævnte krydsede også klinger i den seneste sæson, hvor Glejbjerg Polar Bears endte højest efter flere spændende opgør  de tre hold imellem. Det bliver interessent at se om Nordenskov og Ribe kan true de etablerede hold i den kommende sæson og eventuelt lege med om de øverste pladser.

Den nye dreng i klassen, Silkeborg Hurricanes, kommer i den kommende sæson til, at bide skeer med Jelling Tigers, Brande, Snejbjerg Snipers 2, Starup Ducks 2 samt tilbagevendte Horsens Floorball.

Jelling og Brande sluttede i den forgangne sæson lige efter Grenå FC og har på forhånd gode muligheder for et fint resultat i den kommende sæson. Breddeholdene fra Snejbjerg og Starup er formentlig med for, at lære og kan få svært ved, at skrabe mange point sammen.

Silkeborg Hurricanes deltager for første gang i danmarksturneringen. Foto: Silkeborg Hurricanes