Optakt: Benløse FC – Frederikshavn Blackhawks

Daniel MacCabe og Emil Brixager i kamp for Benløse FC i SFL 19/20 Foto: Thomas Krogh Photography

Topopgør i Select Herre Floorball Ligaens mellemspil, når de to guldfavoritter Benløse FC og Frederikshavn Blackhawks tørner sammen i Dansk Kabel TV Arena søndag eftermiddag i TV-kampen på Sport Live.

LÆS MERE: Hvidovre profil stopper karrieren

Det bliver to hold, som har været ganske suveræne igennem sæsonen. Mest modstand har Benløse FC oplevet i øst-rækken, imens Frederikshavn Blackhawks har haft det noget lettere i vest.

Kampen bliver i mellem to hold, som er vant til at have bolden meget, og det skal blive yderst interessant, hvordan kampbilledet udfolder sig. Gæsterne fra Frederikshavn spillere mere direkte end hjemmeholdet Benløse gør og derfor kunne det meget vel blive stillingskrig i kampens indledning indtil de første mål er faldet.

Special teams bliver givet meget afgørende i kampen, og begge hold er stærke i begge discipliner, på hver deres måde og derfor vil det være små taktiske detaljer der kommer til at være afgørende.

Begge holds hjemmekampe plejer at blive streamet og derfor er der også en del videomateriale tilgængeligt for de to holds trænerteams, der har rigeligt at arbejde med inden faceoff.

LÆS MERE: Benløse har truppen klar til opgøret mod Frederikshavn

Det forventer vi: De foregående kampe i mellemspillet har alle været meget målrige, sådan bliver det ikke nødvendigvis søndag eftermiddag. To stærke hold, der gerne vil styre kampen, kan betyde at vi får en taktisk forestilling at se langt ind i kampen, med mindre der kommer nogle tidlige mål til at åbne kampen op.

Historikken: De to hold mødtes to gange i sidste sæsons mellemspil og her var det hjemmeholdet i begge kampe som vandt. Frederikshavn vandt komfortabelt 9-5, i mens det var tættere da Benløse vandt 7-4.

Statistikken: Begge trænerteams peger på at special teams bliver afgørende i matchen. Benløse scorede to powerplay mål i deres kamp mod Vanløse i mens Frederikshavn leverede hele 4 scoringer i overtal mod samme modstander.

Hold øje med: Det bliver en sindssygt interessant kamp, med mange spændende dueller. Målmandsduellen bliver dog der, hvor holdene kan opleve størst forskel på papiret. Emil Brixager hos Benløse har mange landskampe og vigtige kampe på sit CV, i mens Mathias Saaby fra Frederikshavn er ung og relativt urutinerede i de store kampe. Kan Saaby overraske?

LÆS MERE: Highlights: Hvidovre Attack FC – Vanløse Floorball

Skader/karantæner: Benløse er uden finske Otto Heikurainen, der ser ud til at forlade Midtsjælland inden længe, ellers er truppen fit. Frederikshavn Blackhawks har ikke ønsket at melde ud om deres trupstatus, dog var unge Mads Larsen ikke at finde i truppen i seneste match det samme var gældende for Jacob Strøm.

Kampen kan ses kl. 20:30 på Sport Live der viser kampen forskudt. Der er kampstart kl. 14:00 i Dansk Kabel TV Arena – uden tilskuere.