Optakt: BFC Vendsyssel – SEIF Tornados (TV-kamp)

Jacob Olsen fra SEIF Tornados i kamp i SFL 20/21. Foto: Helge Overgaard

Nøjagtig ligesom i sidste uge, da Copenhagen FC og Rødovre FC mødtes på Sport Live, er TV-kampen i denne uge også en absolut nøglekamp for de to mandskaber der mødes.

BFC Vendsyssel har hjemmebane og kniven for struben, når SEIF Tornados kommer på besøg i Brønderslev Hallen til faceoff kl 21:00.

Endelig en chance for at vinde

Både BFC og Tornados har haft det svært i deres kampe mod Frederikshavn Blackhawks og Sunds Seahawks. Derfor er de interne opgør også der, hvor de to hold endelig har en chance for at få en sejr.

Tornados vandt klart det første indbyrdes opgør med 8-1, men sådan behøves det ikke blive i denne kamp. BFC bør være kommet op i tempo, og på den led skal de kunne matche Tornados bedre.

Det bliver i virkeligheden nok mere et spørgsmål om selvtillid og den mentale tilstand end det kommer til at handle om fysik og teknik. Begge hold har tabt meget og stort, og derfor kan momentum blive vigtigt at kunne tage vare på undervejs i kampen.

I special teams skal især BFC Vendsyssel have fundet nogle løsninger, kun 17% effektivitet i powerplay og endnu værre står det til i boxplay, hvor holdet kun formår at afværge 18% af situationerne.

De skal præstere

Kaptajn Nikolaj Højen skal styre tropperne i det defensive arbejde, og selvom at det er offensiven der skal score målene, så handler det om at BFC finder balancen i defensiven først og derfra arbejder sig frem i offensiven, her spiller Højen i vigtig rolle.

Jacob Olsen har en topfart der matcher de bedste i ligaen, og med sådan en spidskompetence skal han ud og løbe med BFC-defensiven i de spilvendinger der kommer i kampen til SEIF Tornados. Olsen har vidst sin skarphed tidligere i sæsonen og denne kamp er et perfekt tidspunkt til at igen at ramme måltavlen.

Sidste tre indbyrdes kampe i ligaen

SEIF Tornados – BFC Vendsyssel 8-1

SEIF Tornados – BFC Vendsyssel 5-8

BFC Vendsyssel – SEIF Tornados 14-9