Optakt: Brønderslev Hot Shots – Frederikshavn Blackhawks

Foto: Thomas Krogh Photography

Puha for en snitter Brønderslev rendte ind i, torsdag aften i Strandby. På forhånd var det en nøglekamp for det meget unge Hot Shots mandskab, men i tredje periode kom nedsmeltningen og et 8-1 nederlag.

Hot Shots-træner Mattias Wennbring har meldt ud at der fokuseres på unge spillere, og at implementere en mere moderne spillestil og derfor forventer han næppe mange sejre i denne sæson. Men 8-1 må alligevel være lidt for meget af det gode for den rutinerede svensker.

Ny afklapsning venter

Dagens modstander er Frederikshavn Blackhawks og derfor kan det unge Hot Shots-hold meget vel løbe ind i en ny afklapsning, formentlig en der er større. Blackhawks missede deres ligapremiere grundet en positiv Covid-19 test hos en pårørende til en i spillertruppen i onsdags og derfor må det være et meget tændt og sultent Frederikshavner-hold der står klar til kamp.

Brønderslev kommer helt sikkert til at sælge sig dyrt, med udgangspunkt i en defensiv gameplan, hvor spillet uden bold er i fokus. Omvendt vil Blackhawks nok komme buldrende med tre kæder og masser unge talenter, der kan se frem til fuld spilletid i en kamp der bør være sikre tre points til stillingen.

De skal præstere

Johan Uppstrøm bliver en uhyre vigtig spiller for hjemmeholdet, der ikke kommer til at have bolden specielt meget i denne kamp. Uppstrøm skal styre de unge Hot Shots-spillere rundt i det defensive system, så man kan yde bedst mulig modstand i så lang tid som mulig.

De unge spillere hos Blackhawks personificeret i Niklas Andersen, Magnus Nyeng, Mads Larsen m. fl. Alle får formentlig muligheden for at vise sig frem for træner Andreas Glad i en kamp der bør være plads til det. Det er i sådanne kampe de unge skal ind og shine og vise de er værd at satse på NU og ikke første i næste sæson.

Sidste tre indbyrdes opgør i ligaen:

Frederikshavn Blackhawks – Brønderslev Hot Shots 14-3

Brønderslev Hot Shots – Frederikshavn Blackhawks 6-7

Brønderslev Hot Shots – Frederikshavn Blackhawks 2-15