Optakt: Frederikshavn Blackhawks – SEIF Tornados (TV-kamp)

Foto: Thomas Krogh Photography

Sport Live er på pletten med endnu en TV-kamp torsdag aften, når der er lokalopgør i Nordjylland. Storebror i mod lillebror, David i mod Goliat og man kunne blive ved…

Strandby Tornados ligger få kilometer uden for selve Frederikshavn by og derfor kan der ikke blive tale om “busben” i denne kamp. Frederikshavn Blackhawks er store favoritter og man kan frygte at det bliver en øretæve for rullende kamera.

Boldbesiddelse mod effektivitet

Blackhawks vil gerne sende et hurtigt statement og få hurtigt hul på bylden Tornados. Det bliver næppe helt så let, som de går og håber på i storklubben. Strandby gjorde en rigtig god udebanekamp i Sunds i weekenden, hvor en solid defensiv og en Frederik Røhl-Grønbech i målet holdt det stærke Seahawks-hold til et mål i kampens første halvdel.

Det kan være Tornados chance. Kan det unge mandskab fra “provinsen” være hamrende effektive på spilvendinger og måske i special teams kan det forventede kampbillede måske ændres.

Blackhawks vil formentlig rulle på tre kæder og via sin bredde kværne Strandby igennem 60 minutter. Boldbesidelsen skal hjemmeholdet nok have, spørgsmålet er hvordan de formår at udnytte den i løbet af kampen?

De skal præstere

Jonathan Velgaard leverede hele 6 points i ligapremieren for Blackhawks i mod Brønderslev Hot Shots. Velgaard er varm og skal gå forrest i hvad der må forventes at blive en kamp med en del offensive situationer til hjemmeholdet.

Frederik Røhl-Grønbech er dukket op som trold af en æske i Strandby til denne sæson, efter sit skifte fra netop Frederikshavn Blackhawks. Den unge keeper har virkelig grebet chancen og leveret målmandsspil på højt niveau. Det store spørgsmål er nu om den unge mand kan levere for tredje kamp i træk?

De sidste to indbyrdes ligakampe:

SEIF Tornados – Frederikshavn Blackhawks 4-11

Frederikshavn Blackhawks – SEIF Tornados 20-2