Optakt: Frederikshavn Blackhawks – SEIF Tornados

Dennis Torp fra Frederikshavn Blackhawks tager faceoff mod Emil Kajgaard fra SEIF Tornados. Foto: Helge Overgaard

Lokalopgør i Frederikshavn, hvor Frederikshavn Blackhawks tager i mod SEIF Tornados. Tornados tabte den meget vigtige kamp i weekenden mod Hvidovre Attack FC i den direkte duel om den sidste plads i semifinalerne.

Spillet er dog ikke helt ude endnu for SEIF, der dog skal ud og hente en sejr i en af de sidste to kampe for at kunne rykke forbi Hvidovre i mellemspillets tabel. Frederikshavn Blackhawks står for modstanden onsdag aften, i en kamp hvor hjemmeholdet er store favoritter.

Blackhawks kæmper stadig med Benløse om den endelige sejr i mellemspillet og dermed muligheden for at vælge sin modstander i semifinalen. Derfor kommer Frederikshavn formentlig til kampen med fuldt hold, og ambitionen om at rulle på med tre kæder, der ikke stopper før alle 60 minutter er spillet.

Frederikshavn tabte første kamp i sæsonen i weekenden til netop Benløse på hjemmebane, med 5-4. Første nederlag i tre år til Blackhawks på hjemmebane. VILDT. Sidste de to hold mødtes gav Andreas Glad masser spilletid til breddespillerne og hvilede flere af nøglespillerne. Det gør han ikke onsdag aften.

Tornados offensiv har ikke præsteret på niveau de sidste par kampe og mon ikke træner Mark Reinert har haft fokus på netop dette inden kampen mod Blackhawks. Profiler som Jonas Johansen og Jacob Olsen skal spille på top og hjælpe Emil Kajgaard, så der kan komme nogle bolde i kassen.

Det forventer vi: Det bliver tung dominans fra Frederikshavn, der ikke vil tillade SEIF Tornados nogen ting. Der SKAL en sejr på kontoen og det bliver derfor med fuldfart fra start og ingen kigge-sig-tilbage. Tornados skal have en stærk disciplin i defensiven også skal alle kontramuligheder konverteres til gode muligheder for at Tornados skal have en mulighed.

Statistikken: SEIF Tornados skal kunne præstere over 60 minutter. Men det kniber også med at sætte 20 gode minutter sammen. Faktisk har Tornados kun vundet to perioder i mellemspillet. I modsætning til det har Blackhawks vundet 14 perioder i mellemspillet.

Historikken: Frederikshavn Blackhawks har vundet alle de indbyrdes opgør hidtil i historien mod Tornados. Det er derfor noget af et bjerg der skal bestiges af Tornados. Blackhawks vandt senest med 7-2 med en lang række reserve der fik spilletid.

Hold øje med: Niklas Andersen fra Frederikshavn Blackhawks har spillet en stor sæson, hvor unge Andersen har spillet sig til at være fast mand i første kæden. Niklas Andersen skal nok få sat et par points på tavlen i denne match. Hos Tornados har backen Magnus Jensen vist fine takter. Han kommer helt sikkert på overarbejde i matchen, så en stærk indsats for Jensen er nødvendigt for Tornados.

Skader/karantæner: Der er ikke meldt om nogen skader hos de to hold. Blackhawks har en meget bred trup og det har betydet at spillere som Andreas Fredén, Mads Larsen og Jacob Strøm ikke har spillet særlig mange kampe i mellemspillet.

Streaming/TV: Der er kampstart kl. 19:30 i Abildgård Hallen. Kampen spilles uden tilskuere, men kan streames på via dette link.