Optakt: Hvidovre Attack FC – Frederikshavn Blackhawks

Anders Grønborg fra Hvidovre Attack FC med bolden i Pokalfinalen 2021 mod Frederikshavn Blackhawks. Foto: Thomas Krogh Photography

Sidste kamp i mellemspillet for Hvidovre Attack FC og Frederikshavn Blackhawks. Begge mandskaber kan godt bruge en sejr, så kampen kan godt gå hen blive ganske interessant. Vinder Frederikshavn kampen i ordinærtid, så vinder nordjyderne også mellemspillet, og kan så selv få lov at vælge deres modstander i semifinalen – eneste hold der ikke kan vælges er Benløse, som i så fald vil slutte som nummer to.

Hvidovre ligger lige nu på den semifinalegivende fjerdeplads, og kan med en sejr i ordinærtid eller overtid/straffeslag sikre sig fjerdepladsen uanset hvad. Omvendt skulle Hvidovre tabe denne match, så får SEIF Tornados der på udebane møder Vanløse Floorball muligheden for at spille sig i semifinalen ved at vinde i Vanløse uanset om det er ordinærspilletid eller overtid/straffeslag.

Med ovenstående in mente må man formode at Hvidovre går ind til kampen, for at gøre alt hvad de kan for at vinde og give Frederikshavn kamp til stregen, ligesom de gjorde i pokalfinalen, hvor først var helt til slut at de nordjyske favoritter løb afsted med sejren.

Det store spørgsmål der skal findes svar på i kampen er om Hvidovres bredde kan holde til at 60 tempofyldte minutter mod tre kæder fra Frederikshavn der også jager en sejr inden semifinalerne skal sammensættes mandag.

Det forventer vi: Frederikshavn vil skrue tempoet op fra starten af kampen, både med og uden bold. Når Hvidovre har bolden, vil de blive presset og der er det vigtigt at man finder løsningerne så man undgår boldtab. Det bliver fysisk og intenst måske endda en marginal afgørelse ligesom i pokalfinalen?

Statistikken: Hvidovres disciplin skal være knivskarp og man har ikke råd til at have ligaens dårligste disciplin i kampen ligesom man har for hele mellemspillet, hvor langt over 100 udvisningsminutter har ramt holdet. Den statistik skal faktisk helst være i 0, fordi man møder ligaens bedste powerplay, som senest de to hold mødtes i Frederikshavn sendte hele 8 powerplaymål i kassen.

Historikken: 19-2 blev det seneste møde i mellemspillet, men meget er sket siden den kamp i starten af mellemspillet. Hvidover har fået styr på holdet og bevidste at de har holdet til at drille Frederikshavn, senest i pokalfinalen, hvor det blev til et knebent nederlag på 7-4 til Frederikshavn.

Hold øje med: Frederik Kobberup har været samlingspunktet for Hvidovre, efter hans comeback tidligere i mellemspillet. Han skal være meget på bolden for Hvidovre, men også undgå at lave nogle fejl, hvis Hvidovre skal have muligheden for sejr. Nicolai Flyvholm har været skarp hele sæsonen og den snu måltyv er på spring i hver eneste kamp foran modstanderens mål.

Skader/karantæner: Hvidovre har hele mellemspillet manglet Emil Odfeldt, Jannik Trolle og Marko Krogsgaard, det gør de også i morgen. Ellers ligner det fuldt hold for Oscar Eklund. Frederikshavn sparede senest flere profiler mod SEIF Tornados, i morgen skal der en sejr på bordet, forvent derfor at alle kanonerne er kørt i stilling.

Streaming/TV: Kampen spilles kl. 14:00 i Avedøre Idrætscenter, UDEN tilskuere. Men du kan se kampen på livestream via dette link.