Optakt: Hvidovre Attack FC – Rødovre FC

Foto: Thomas Krogh Photography

Grundspillet lakker mod enden, men der er stadig rigtig meget på spil for Hvidovre Attack FC, der på hjemmebane tager i mod Rødovre FC.

Hvidovre skal bruge minimum to points i dagens match for at tage andenpladsen er der giver to meget vigtige bonuspoints med over i mellemspillet efter nytår. Rødovre har ingen ting at spille for.

Kan spille uden pres

Rødovre FC har som nævnt ingen ting på spil, andet end en kosmetisk 4. plads i grundspillet. Derfor kan udeholdet gå ind til kampen uden noget pres, og det kan måske være med til at løfte holdet.

Det bliver et gæstende hold, som ikke behøves at være helt så fastlåst i systemer og forsvarsspil og i stedet fokusere på at få spillet til at hænge sammen offensivt.

Hvidovre må se bort fra Marko Krogsgaard og det rykker lidt ved hierarkiet på holdet, hvor Oscar Eklund i flere tilfælde har været omklædt og spillet med. Det kommer han også til i dagens match, så længe kampen ikke er afgjort, men hvor ramt er Hvidovre efter deres nederlag Vanløse, der udstillede en kedeligt tendens i Hvidovres spil.

LÆS MERE: Head-2-Head: Hvidovre Attack – Rødovre FC

Spillet med bolden har ikke været på det niveau, hverken omgivelserne eller Hvidovre selv havde forventet. Kun i glimt har de mange klassespillere formået at få det til fungere.

De skal præstere

Jannik Trolle spiller mange, rigtig mange minutter i hver kamp. Landsholdsbacken har dog ikke kunne dominere banen helt så meget de sidste par kampe, som man tidligere har set. Han skal være på toppen i dagens match, for at Hvidovre ikke får rodet sig ud i problemer mod det undertippede Rødovre-hold.

Jannik Dalkvist har samme vigtige rolle i Rødovre, som Jannik Trolle har hos Hvidovre. Dalkvist har været den dominerende skikkelse på et ungt Rødovre-hold. Hvis Rødovre skal have point eller måske en sejr med hjem fra Hvidovre, så skal landsholdsbacken være skarp i begge ender af banen.

Sidste tre indbyrdes kampe i ligaen

Rødovre FC – Hvidovre Attack 4-6

Rødovre FC – Hvidovre Attack 4-7

Hvidovre Attack – Rødovre FC 8-5