Optakt: Rødovre FC – Copenhagen FC

Jon Poulsen med bolden i mod Andreas Kleczewski i en SFL kamp i 19/20 sæsonen. Foto: Thomas Krogh Photography

Første faceoff i Select Herre Floorball Ligaen tages onsdag aften, når Rødovre FC på hjemmebane tager i mod Copenhagen FC.

Det bliver første rigtige fingerprej om, hvordan Copenhagen står rustet til at kunne klare sig uden fire svenske profiler og om Rødovre kan tage skridtet tættere på de øvrige hold i denne sæson.

Begge hold er videre til 3. runde i pokalturneringen, hvor de endnu ikke har mødt nævneværdig modstand.

Åben slagudveksling

Der findes rigtig mange unge spillere på de to hold, og endda mange unge spillere, som indtager hovedroller vel at mærke. Derfor kunne det godt blive en kamp, hvor der bliver fart over feltet og hvor tålmodighed blive en dyd at kunne håndterer undervejs i kampen.

Copenhagen vil formentlig være mest på bolden, og forsøge at diktere tempoet i kampen, den vej igennem. På den modsatte side af bolden, vil Rødovre løbe på spilvendinger og forsøge at være ultra skarpe i deres special teams.

Målmand for Copenhagen FC, Rasmus Engelhardt Frie har følgende at sige om kampen:

– Jeg forventer en tæt kamp, der afspejler to hold med forskellige udgangspunkter fra sidste år. Vi har mistet et par stykker og er et meget ungt hold nu, hvor Rødovre var lidt sådan sidste år og de er nu spillet mere sammen plus Niklas Nordh er tilbage for dem.

– Derudover tror jeg at kampen kan have præg af en unormal opstartsperiode og måske færre træningskampe end normalt. Rent spillemæssigt regner jeg stærkt med at se hurtig bold omgang, med to løbestærke trupper hvor der bliver skabt mange chancer hurtigt og de små marginaler kan skubbe en ellers ret tæt kamp til at et af holdene trækker fra det andet.

De skal præstere

Hjemmeholdets spillende træner, Niklas Nordh skal være 110% klar. Han skal både kunne præstere i de pressede situationer, men samtidig træffe beslutninger undervejs i kampen. Nordh har tidligere vist at han kan, men hvis Rødovre skal gøre sig forhåbninger om en sejr, skal Nordh altså toppræstere fra start!

Finske Kalle Tamminen er kun 17 år, men han leverede allerede i sidste sæson godt med offensiv produktion. Tamminen er den eneste tilbageværende spiller fra Copenhagens farlige førstekæde i sidste sæson. Er den unge finne klar til at træde helt frem og lede holdet via godt spil? Han vil i hvert fald skulle håndtere den ekstra meget opmærksomhed holdene vil have på ham i denne sæson.

Sidste 3 indbyrdes kampe

Copenhagen FC – Rødovre FC 4-3

Rødovre FC – Copenhagen FC 4-6

Copenhagen FC – Rødovre FC 7-4